Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Gražulis netiek pieteikts, Mazuram sakāve un izstāšanās Francijā

Gražulis netiek pieteikts, Mazuram sakāve un izstāšanās Francijā
"Le Portel" spēlētājs Benuā Manžins (Benoit Mangin)
Foto: FIBA

Otrdien, 10. oktobrī, beidzās FIBA Eiropas kausa kvalifikācijas spēles basketbolā vīriešiem. Nikolaja Mazura trenētā "Parma" izbraukumā Francijā zaudēja "Le Portel" vienībai ar 55:74, divu spēļu summā piekāpjoties ar 129:148.

Pirmā spēle Permā beidzās neizšķirti – 74:74. Atbildes cīņā Francijā svarīgi bija uzvarēt, vai arī zaudēt ar iespējami mazu starpību. Minimāla neveiksme derēja, jo...vairāki Čempionu līgā neiekļuvušie klubi atteicās no iespējas startēt Eiropas kausa izcīņā.

Pamatturnīrā palika trīs brīvas vietas, kuras tika nolemts piešķirt trijām t.s. “lucky losers” komandām. Zaudētājas tiks sarindotas pēc sportiskā principa, ņemot vērā 1) gūto un zaudēto punktu attiecību otrajā kvalifikācijas kārtā, 2) rezultātus pirmajā kārtā, 3) pēdējo trīs gadu rezultātus Eirokausos.

Nikolajam Mazuram un “Parma Basket” bija darīšana ar spēcīgu pretinieku. “Le Portel” pirmajā sezonā Francijas virslīgā sasniedza “play-off” un ieguva ceļazīmi uz Eiropas kausa kvalifikāciju, bet šīs sezonas pirmajā spēlē pieveica pašreizējos kausa ieguvējus “Nanterre” – 87:73.

Francijas barjera izrādījās nepārvarama. “Parma”, spēlējot bez Andreja Gražuļa, viesos cieta sakāvi ar 55:74 (14:23, 13:19, 13:18, 15:14). Viesi no spēles izdarīja par 15 metieniem vairāk (24/67 pret 26/52), taču neprata atšifrēt Portelas grozus, realizējot tikai 3 no 20 tālmetieniem.

Izmantotie resursi:
Three extra Regular Season spots up for grabs...
ESSM Le Portel eager to seize historic...


, 2017-10-11 09:13, pirms 7 gadiem
Varbūt ir kādam info,kāpēc Gražulis nespēlē?
, 2017-10-11 10:36, pirms 7 gadiem
RealT rakstīja: Varbūt ir kādam info,kāpēc Gražulis nespēlē?
“20 minūtes pirms spēles ar “Rabotnički” mēs uzzinājām, ka mums ir problēmas ar spēlētāju pieteikumu. Mēs domājām, ka spēlētāju varēs pieteikt jau uz atbildes maču, taču FIBA nolikums nosaka, ka spēlētāji jāpiesaka vēlākais trīs dienas pirms kvalifikācijas un/ vai regulārās sezonas sākuma,” situāciju skaidroja komandas ģenerāldirektors Aleksandrs Bašminovs, kurš ilgi nebija komentējis radušo problēmu.

Citā nolikuma punktā pausts, ka spēlētājus otrajai kvalifikācijas kārtai drīkst pieteikt līdz 28.septembrim, ko “Parma” arī centusies paveikt. FIBA palikusi pie sava un nav ļāvusi to darīt.

Bašiminovs vēsta, ka 16 no 18 komandas spēlētājiem pieteikumi sūtīti kopējā paketē. Izņēmumi bijuši Moreirs un Andrejs Gražulis, kuri bija aizņemti nacionālajās izlasēs. Tomēr Bulanova un Maklīna pieteikuma dokumenti līdz FIBA neesot aizgājuši.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".