Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda iekļūst "Challenger" 1/4 finālā

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda iekļūst "Challenger" 1/4 finālā
Agnis Čavars (no kreisās), Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Edgars Krūmiiņš

LETA. Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā sestdien sasniedza Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē notiekošā "Challenger" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Sacensību sākumā Latvijas sportisti ar 22:12 pārspēja Splitas "Statist" no Horvātijas, bet otrajā mačā ar 20:21 piekāpās Brazīlijas komandai "Sao Paulo DC". Latvijas komanda tādējādi izkļuva no apakšgrupas, bet svētdien tai būs jāaizvada izšķirošās spēles. Ceturtdaļfināla mačs paredzēts pret vietējo komandu Bukarestes "Get'em", uzvaras gadījumā iekļūstot pusfinālā.

Šī turnīra divas spēcīgākās komandas kvalificēsies Debrecenas "Masters" sacensībām, kas notiks augusta pašās beigās. Vēl jūnija beigās "Rīga Ghetto Basket" komanda uzvarēja Ventspilī notikušajā "Challenger" turnīrā.Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" sērijas turnīros. Šajā līmenī latvieši šosezon uzvarējuši trīs posmos un guvuši trīs trešās vietas, bet vienu reizi apstājušies ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Pasaules kausā, kas notika Filipīnās, Latvijas izlase apstājās ceturtdaļfinālā, bet Eiropas kausā droši pārvarēja kvalifikāciju. Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri un deviņi "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Izmantotie resursi:
LETA


Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.