Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga apstiprina izmaiņas formātā – Eirokausa komandām būs iespēja nosargāt vietu līgā

Rolands Eliņš

Eirolīga apstiprina izmaiņas formātā – Eirokausa komandām būs iespēja nosargāt vietu līgā
Foto: Euroleaguebasketball.net

Eirolīgas akcionāri šodien tikās Minhenē, Vācijā, un apstiprināja gan šīs sezonas 18 dalībnieces, gan izmaiņas nākamās sezonas dalībnieču sastāvā.

ULEB Eirolīgas akcionāru sapulcē par šīs sezonas 18 komandu sastāvu nekādi pārsteigumi nenotika, un visas iepriekš izziņotās komandas tika apstiprinātas dalībai 2019./20. gada sezonā. Papildus 11 komandām ar ilgtermiņa licencēm Eirolīgā šosezon spēlēs arī Eirokausa čempione „Valencia”, savu valstu čempiones vai finālistes „Alba”, „Khimki”, „Crvena Zvezda”, kā arī „wild card” ieguvējas „Zenit” un ASVEL.

Taču Eirolīgas vadība arī apstiprinājusi, ka 2020./21. gada sezonā dalībnieku sastāvs tiks noteikts citādi. Vairs nebūs ierobežots klubu skaits no vienas valsts, ko ULEB pamato ar sportiskajiem principiem, ka turnīrā piedalās visi labākie klubi neatkarīgi no to ģeogrāfiskās atrašanās vietas.

Papildus 11 komandām ar ilgtermiņa licencēm 2020./21. gada sezonā Eirolīgā spēlēs arī divas komandas ar ilgstošajām „wild card”, proti, Minhenes „Bayern” un Francijas ASVEL, Riharda Lomaža jaunā komanda. Lielākā nozīme tiks piešķirta Eirokausam, kurā tagad varēs izcīnīt divas Eirolīgas ceļazīmes – tās iegūs abas finālistes, nevis tikai uzvarētāja. Savukārt pārējās trīs vietas aizņems „wild card” ieguvējas jeb komandas, kuras tiks īpaši aicinātas uz turnīru. ULEB gan uzsver, ka viena no šīm vietām, visticamāk, tiks piešķirta Adrijas līgas čempionei.

Tāpat ULEB piedāvās iespēju klubam, kas Eirolīgā ticis ar Eirokausa licenci, saglabāt vietu Eirolīgā arī nākamajā sezonā. Tas notiks, ja komanda ar Eirokausa licenci iekļūs izslēgšanas spēlēs, un tādā gadījumā nākamajā sezonā Eirolīgai kvalificēsies tikai Eirokausa uzvarētāja. Ja Izslēgšanas spēlēs iekļūs abas komandas ar Eirokausa licenci, vietu līgā saglabās tikai viena – tā, kurai būs augstāka vieta. 2019./20. gada sezonā šis princips attieksies uz „Valencia” un „Bayern” komandām.

ULEB akcionāri arī apstiprināja jaunus reglamenta punktus par klubu finansiālo stabilitāti, iestrādājot punktus par to, ka klubiem jānodrošina savu finanšu pārskatāmība un ka klubiem jāsamazina ienākumu procents no saviem akcionāriem (plānots, ka 2022./23. gada sezonā tas nebūs pieļaujams vairāk nekā 40%), tāpat arī veiktas izmaiņas disciplinārlietu reglamentā par sankcijām klubiem.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...

     [+] [-]

, 2019-07-11 20:36, pirms 5 gadiem
Izmaiņas par finansēm varētu smagāk skart Milānu un Maccabi komandas, kā arī Žalgiri.

     [+] [-]

, 2019-07-11 22:02, pirms 5 gadiem
Tad jau Tinkjeri Partizan nespeles EL...tas bija galvenais kriterijs izlases sakara...Nu ko Stalberg?

     [+] [-]

, 2019-07-11 23:44, pirms 5 gadiem
Himki priecīgi