Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Lokomotiv" nepatur Mačuli, piesaista Eirokausa čempionu Džonsonu

Andrejs Siliņš

"Lokomotiv" nepatur Mačuli, piesaista Eirokausa čempionu Džonsonu
Jons Mačulis
Foto: AFP / Scanpix

VTB Vienotās līgas klubs Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" pavēstījis, ka neturpinās sadarbību ar lietuviešu uzbrucēju Jonu Mačuli, bet komandu papildinās amerikāņu spēka uzbrucējs Džadžuans Džonsons, kurš aizvadītajā sezonā ar Stambulas "Darussafaka" triumfēja ULEB Eiropas kausa izcīņā.

208 centimetrus garais Džonsons "Darussafaka" rindās Turcijas līgā vidēji guva 14,9 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas, bet Eiropas kausā, kurā "Darussafaka" triumfēja, Džonsonam vidēji 13,9 punkti un 6,3 bumbas cīņā zem groziem.

29 gadus vecais spēlētājs iepriekš jau spēlējis VTB līgā, 2015. gadā pārstāvot Volgogradas "Krasny Oktyabr". Pēc koledžas Džonsons sezonu pārstāvēja Bostonas "Celtics", bet, nespējis tur nostiprināties, no 2013. gada veidojis karjeru Eiropā, pārstāvot Turcijas un Itālijas klubus, ka arī īsu brīdi spēlējis Ķīnā.

"Loko" savu darbu neturpinās Lietuvas izlases uzbrucējs Jons Mačulis, kurš aizvadītās sezonas vidū pameta Madrides "Real" un pievienojās Krasnodaras klubam. Mačulis varēja piedalīties tikai VTB līgas mačos, jo nokavēja pieteikumu termiņu Eiropas kausa izslēgšanas turnīram. VTB līgā uzbrucējs vidēji guva 9,5 punktus un izcīnīja 6,0 bumbas.

33 gadus vecais Mačulis trīs ar pusi sezonas pārstāvēja "Real", pirms tam spēlējis arī tādos Eirolīgas klubos kā Atēnu "Panathinaikos", Sjēnas "Mens Sana", Milānas "Olimpia" un Kauņas "Žalgirī".

"Loko" arī veic pārrunas ar poļu vieglo uzbrucēju Mateušu Ponitku, kurš aizvadīja labu sezonu Tenerifes komandā Spānijā un FIBA Čempionu līgā.

Cita Krievijas komanda, kas spēlēs ULEB Eiropas kausā, Kazaņas "Unics" parakstījusi trīs gadu līgumu ar krievu centru Artjomu Kļimenko. 24 gadus vecais basketbolists Saratovas "Avtodor" rindās aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 8,4 punktus un izcīnīja 4,3 bumbas zem groziem.

Mārtiņa Meiera līdzšinējā komanda Krasnojarskas "Enisey" parakstījusi jaunu līgumu ar vietējo aizsargu Denisu Zaharovu. No jauna komandai pievienosies amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Aleksu Jangu. 28 gadus vecais spēlētājs pārstāvēja "Ironi Nahariya", Izraēlas čempionātā vidēji gūstot 17 punktus, atdodot 5,4 piespēles un izcīnot 4,0 bumbas. Iepriekš pārstāvējis komandas arī Itālijā un Francijā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 18:13, pirms 6 gadiem
Mačulis uz Žalgiri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-07-11 22:04, pirms 6 gadiem
Sanāk mūsu Žanis aizvietos veci, kurš nosacīti izkonkurēja pašu Mačuli

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 22:24, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Sanāk mūsu Žanis aizvietos veci, kurš nosacīti izkonkurēja pašu Mačuli
vai arī otrādāk,jo Loko Žanim arī peidāvāja līgumu