Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Skola nepaliks Milānā, par karjeras turpināšanu vēl domās

Andrejs Siliņš

Leģendārais Skola nepaliks Milānā, par karjeras turpināšanu vēl domās
Luiss Skola. Foto: Zumapress.com / Scanpix

40 gadus vecais argentīniešu basketbolists Luiss Skola nākamajā sezonā nespēlēs Itālijas superklubā Milānas "Olimpia", taču vēl nav pieņēmis lēmumu, vai beigt karjeru.

207 centimetrus garais Skola kopš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pamešanas 2017. gadā spēlēja Ķīnā, taču pērnā gada rudenī pēc dalības Pasaules kausa izcīņā, kur Argentīna palika otrā, negaidīti atgriezās Eiropā un parakstīja līgumu ar Milānas superklubu.

Pieklājīgajā vecumā Skola, atgriežoties Eirolīgā pēc 12 gadu pārtraukuma, absolūti nekrita ārā no kopējās bildes. Eiropas prestižākajā klubu turnīrā Skola vidēji 19 minūtēs guva 9,2 punktus, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un atdeva 1,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt A sērijā Skolam vidēji 11,2 punkti un 3,2 bumbas pie groziem.

"Pēc ilgām pārdomām pieņēmu pirmo lēmumu par nākamo sezonu. Esmu izvēlējies nespēlēt Eirolīgā - ne Milānā, ne citā komandā. Vēlos pateikties klubam par doto iespēju, tas bija jautrs gads, kurā pieredzēju lielisku vidi un jutos kā mājās. Vēl neesmu pieņēmis lēmumu, vai vēlos beigt spēlēt vai turpināt. Pieņemšu to tuvākajās nedēļās," izplatītajā paziņojumā citēts Skola.

"Olimpia" īpašnieks, modes biznesa magnāts un miljardieris Džordžo Armani izteicis pateicību SKolam par veltīto laiku klubam: "Luiss Skola ir izcils čempions un redzēt viņu mūsu komandā bija liels gods. Savā garajā karjerā viņš vienmēr cienījis sporta un cilvēciskās vērtības, kam mēs kā klubs allaž esam ticējuši. Pēdējo mēnešu laikā viņš apliecināja, ka ar nopietnību un atdevi iespējams sasniegt negaidītus mērķus. Vēlu viņam veiksmi un ceru ieraudzīt laukumā nākamajās olimpiskajās spēlēs."

Pēc karjeras sākuma deviņdesmitajos gados Argentīnā 1998. gadā Skola pārcēlās uz Eiropu, pievienojoties Vitorijas "Baskonia" (toreiz "Tau Ceramica"). No 2007. gada Skola spēlēja NBA, pārstāvot Hjūstonas "Rockets", Fīniksas "Suns", Indianas "Pacers", Toronto "Raptors" un Bruklinas "Nets", bet 2017. gadā pārcēlās uz Ķīnu.

Skola bijis daļa no lielākajiem Argentīnas basketbola panākumiem arī izlašu līmenī. 2004. gadā Skola kļuva par olimpisko čempionu, četrus gadus vēlāk - par bronzas ieguvēju. Pasaules kausos Skola izcīnījis divus sudrabus - 2002. gadā un 2019. gadā.

Izmantotie resursi:
Olimpia Milano