Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Pēc piecām sezonām pie Popoviča Mesina stājas pie Milānas stūres

Pēc piecām sezonām pie Popoviča Mesina stājas pie Milānas stūres
Etore Mesina un Gregs Popovičs. Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais Itālijas basketbola speciālists Etore Mesina atgriezīsies Vecajā kontinentā un turpmāk vadīs Itālijas basketbola flagmani Milānas "Olimpia", parakstot ilgtermiņa līgumu ar Eirolīgas komandu.

Milānas "Olimpia" vienmēr stādījusi visaugstākās ambīcijas un nav taupījusi naudu uz skaļu vārdu piesaisti. Taču, par spīti iespaidīgai spēlētāju sastāva komplektācijai, šo sezonu nevar nodēvēt savādāk kā neizdevušos. Eirolīgas turnīrā Itālijas komanda palika 12 un nesasniedza izslēgšanas spēles. Savukārt Itālijas līgas pusfinālā "Olimpia" piekāpās "Sasari" vienībai, paliekot bez valsts čempiontitula. Tas, protams, nozīmē kārtējās pārmaiņas vienības treneru štābā.

Turpmākajās sezonās kontrole pār Milānas "Olimpia" vienību tiks nodota 59 gadus vecā itāļu trenera Etores Mesinas rokās, kurš līdzās komandas galvenā trenera amatam ieņems arī basketbola operāciju prezidenta vietu. Vairākas NBA komandas pēdējās sezonās līdzīgi pievilinājušas galvenos trenerus, dodot brīvību arī sastāva izvēlē. Ar to izrādījies gana, lai Mesina piekristu atstāt Grega Popoviča vadīto komandtiltiņu Sanantonio "Spurs" un atgrieztos dzimtenē.

Pēdējās piecas sezonas itālis Mesina pavadīja uz Sanantonio "Spurs" komandtiltiņa, būdams viens no vadošajiem Popoviča asistentiem. Pirms došanās pāri okeānam Mesina sakrāja iespaidīgu galvenā trenera darba rezumē Eiropā, vadot tādas komandas kā Boloņas "Virturs", Trevīzo "Benetton", Maskavas CSKA un Madrides "Real". Ar šīm komandām treneris izcīnījis četrus Eirolīgas čempiontitulus un savācis pamatīgu kolekciju ar nacionālo līgu trofejām. Treneris arī ilgu laiku pavadījis kā Itālijas valstsvienības vadītājs, aizvedot savu izlasi līdz 1997. gada Eiropas čempionāta sudrabam.

Mesina Milānas "Olimpia" galvenā trenera amatā nomainīs citu Itālijas speciālistu Simoni Pjanidžāni, kura vadībā pēdējo divu sezonu laikā milānieši tika pie viena Itālijas čempiontitula un divreiz ieguva valsts Superkausu. Taču Eirolīgā sniegums nesasniedza cerēto. Pie Pjanidzāni pusotru sezonu Milānā pavadīja Dairis Bertāns, kurš ziemā no "Olimpia" vienības pārcēlās uz NBA.


, 2019-06-11 14:42, pirms 5 gadiem
Nu trennerim ar tādu pieredzi vajadzēja saņemt kādu NBA piedāvājumu, bet nu laikam nekā nebija un Milānas piedāvājums bija ļoti vilinošs.
, 2019-06-11 15:24, pirms 5 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Nu trennerim ar tādu pieredzi vajadzēja saņemt kādu NBA piedāvājumu, bet nu laikam nekā nebija un Milānas piedāvājums bija ļoti vilinošs.
Milāna ir viens no naudīgākajiem klubiem + cik saprotu, viņš īpaši nevēlējās ASV palikt
, 2019-06-11 16:04, pirms 5 gadiem
50-49, 51-50 būs stabili Milānas rezultāti, ja vien pa NBA gadiem aizsardzību nav metis pie malas.
, 2019-06-11 16:56, pirms 5 gadiem
Viņam bija ne viena vien intervija uz dažādiem NBA galvenā trenera amatiem un nekur viņu nepaņēma. Gan jau panika visa tā padarīšana un jutās nenovērtēts tāpēc atgriezās dzimtenē ar lielu varu un naudu.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.