Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Milāna atkal izgāžas, Itālijas finālā dramatiskā cīņā tiek "Dinamo Sassari"

Andrejs Siliņš

Milāna atkal izgāžas, Itālijas finālā dramatiskā cīņā tiek "Dinamo Sassari"
"EA7 Emporio Armani" kapteinis Alesandro Džentile
Foto: LaPresse/Scanpix

Trešdien Itālijas basketbola čempionāta A sērijas pusfināla septītajā spēlē līdzšinējā čempione un valsts turīgākais klubs Milānas "EA7 Emporio Armani" savā laukumā ar rezultātu 81:86 pagarinājumā piekāpās Sardīnijas "Dinamo Sassari" vienībai.

Sērijā "Armani" bija nonākusi neapskaužamā situācijā, kad rezultāts bija kļuvis 1-3, tomēr izdevās uzvarēt divās nākamajās spēlēs pēc kārtas un panākt septīto spēli. Tās ievadā Milāna mājās spēlēja labāk, vienubrīd panākot plus 11 (25:14), taču Sasari mācēja atspēlēties un puslaikā jau bija vadībā (37:35). Arī otrajā puslaikā ritēja līdzvērtīga cīņa, un uzvarētāja noskaidrošana ieilga.

Sākoties pēdējai minūtei, plus viens Milānai (73:72), bet Sasari pieļāva kļūdu savā uzbrukumā. Pusminūti līdz beigām uzbrukums bija mājiniekiem, kuri pie laba metiena netika, bet pēc Alesandro Džentiles trīspunktnieka pirmais pie atlēkušās bumbas bija Bruno Čerella, kuru neatļauti kavēja Edgars Sosa. Čerella iemeta abus soda metienus un astoņas sekundes pirms beigām Sasari pieprasīja minūtes pārtraukumu. Pēc tā Nikolo Melli negribot uzsita piezīmi pret Džeromu Daisonu, nosūtot viesu aizsargu uz soda metienu līnijas. Precīzs bija pirmais, bet otro Daisons meta garām speciāli. Pēc ilgākas cīņas bumba atkal nonāca Daisona rokās, kura mestā bumba no pustālās distances divas reizes atsitās pret stīpu, bet izleca ārā no groza, tomēr Rakims Sanderss atlēkušo bumbu līdz ar beigu sirēnu raidīja grozā, panākot 75:75.

Sākoties pagarinājuma pēdējai minūtei viesiem bija plus trīs (82:79), bet Džentile sasteidza uzbrukumu ar krietni neprecīzu tālmetienu, un bumba nonāca Sasari komandai. Uzbrukumu realizēt neizdevās, bet cīņā par neitrālu bumbu ļoti apšaubāmu piezīmi saņēma "Dinamo" uzbrucējs. Deivida Mosa realizētie soda metieni 21 sekundi pirms beigām ļāva pietuvoties līdz minimumam (81:82), un Milāna uzreiz uzsita piezīmi. Daisons atbildēja ar diviem precīziem brīvmetieniem un nepilnas 20 sekundes pirms beigām Milānas uzbrukumā atkal ar metienu no distances sasteidza Džentile, tas nebija precīzs, un liktenis bija izšķirts. Vēl gan sekoja soda metieni, bet Milānas publika jau steidzās pamest triubīnes. Sasari svinēja uzvaru spēlē ar 86:81 un sērijā ar 4-3.

Uzvarētājiem 21 punktu sameta Džeroms Daisons, bet Šeins Lavals izcēlās ar 16 punktiem un 21 (!) atlēkušo bumbu. Milānai 25 punkti, deviņas bumbas un desmit izprovocētas piezīmes centram Samardo Samuelsam.

"Dinamo" klubs, kas regulāro sezonu pabeidza piektajā vietā, pēdējās divās sezonās izcīnījis Itālijas kausu, taču čempionātā nekad tālāk par pusfinālu nebija ticis. Klubs, kas vēl 2010. gadā spēlēja pēc spēka otrajā līgā, nu pirmo reizi vēsturē iekļuvis finālā, taču par vietu Eirolīgā, kur debitēja jau šosezon (jo pagājušajā sezonā fināliste Sjēnas "Montepaschi" bankrotēja), vēl būs jāpacīnās - pie tās tiks vienīgi čempione.

Eirolīgā nākamsezon Itāliju pārstāvēs arī Milānas "Emporio Armani", kam ir A licence dalībai turnīrā. Milāna ir stabilākais un finansiāli turīgākais Itālijas klubs, taču pēdējo 15 sezonu laikā tikai reizi izdevies izcīnīt čempiontitulu - pagājušajā sezonā.

Eiropas kausā spēlēs "Dolomiti Energia Trento", kas šosezon debitēja A sērijā, kā arī divas no trim četrinieka komandām - "Dinamo Sassari", "Umana Reyer Venezia" un "Grissin Bon Reggio Emilia".

Rītvakar norisināsies septītā sērijas spēle arī otrā pusfinālā, kur "Reggio Emilia" ar Ojāru Siliņu ierindā viesos mēģinās uzveikt "Umana Reyer".

Tikmēr noskaidrojies, ka nākamsezon A sērijā debitēs "Manital Torino", kas otrās līgas finālsērijā ar 3-2 apspēlēja pārsteiguma autori "Agrigento". Turīnas klubs, kas dibināts vien 2009. gadā, A sērijā ieņems pēdējā pozīcijā palikušās "Pasta Reggia Caserta" vietu. Turīnas klubā jau divas sezonas spēlē spēlē spēka uzbrucējs Stefano Mančinelli, kurš 2011. gadā bija Itālijas izlases kapteinis Eiropas čempionāta finālturnīrā.

     [+] [-]

, 2015-06-11 00:34, pirms 9 gadiem
Ja Sassari finālā zaudē Reggiana/Venezia, tad tik un tā uz euroleague tiek Sassari?

     [+] [-]

, 2015-06-11 01:01, pirms 9 gadiem
kalnietis rakstīja: Ja Sassari finālā zaudē Reggiana/Venezia, tad tik un tā uz euroleague tiek Sassari?
Vilks viņu zin - tai vietai ir B licenze : b (1st/2nd) ITA
Received a B licence, conceded by the final position in the 2014–15 season of their national league