Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Eirolīga atceļ spēļu rīkošanu Itālijā līdz 11. aprīlim, Čehijā aizliedz Prāgas spēli

Eirolīga atceļ spēļu rīkošanu Itālijā līdz 11. aprīlim, Čehijā aizliedz Prāgas spēli
Jānis Strēlnieks un Rihards Lomažs spēles pret "Olimpia Milano" aizvadīs ārpus Itālijas. Foto: Euroleague

"Euroleague Basketball" trešdien, 11. martā, pieņēma lēmumu par "Turkish Airlines" Eirolīgas un "7Days EuroCup" spēļu atcelšanu Itālijā līdz 11. aprīlim. Čehijas veselības ministrija šovakar neatļāva FIBA Eirolīgas spēles norisi. ACB līgā pārceltas visas 18.-25. marta spēles.

Eirolīga līdz pēdējam brīdim centās nodrošināt “Olimpia Milano” un Pirejas “Olympiacos” spēles norisi Itālijā. Arī 10. martā – dienu pēc tam, kad visā valsts teritorijā tika izsludināts pašizolācijas jeb karantīnas režīms, bet Austrija un Slovēnija slēdza robežu ar Itāliju.

Trešdien Barselonas pretestībai pienāca gals. “Euroleague Basketball” bija spiesta ņemt vērā Itālijas valdības ieteikumus, atsakoties no ieceres aizvadīt spēles aiz slēgtām durvīm. Piecas Eirolīgas un Eirokausa spēles tiks aizvadītas ārpus Itālijas pagaidām vēl neprecizētās vietās. Spēļu vidū ir:

1) Eirolīgas 29. kārtas spēle “Olimpia Milano” – “Olympiacos” (notiks 13. martā plkst. 21:45 Berlīnē);
2) Eirolīgas 32. kārtas spēle “Olimpia Milano” – “Lyon ASVEL” (27. martā);
3) Eirolīgas 34. kārtas spēle “Olimpia Milano” – CSKA (9. aprīlī);
4) Eirokausa ceturtdaļfināla otrā spēle “Virtus Bologna” – “Monaco” (20. martā);
5) Eirokausa ceturtdaļfināla otrā spēle “Reyer Venezia” – “Unicaja” (20. martā).

Pieļaujamais skatītāju skaits “Maccabi Tel Aviv” mājas spēlē pret Vitorijas “Baskonia” samazināts no 5000 līdz 2000 cilvēkiem.

FIBA turnīri

Trešdien, 11. martā, notiek divas no četrām paredzētajām FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmās kārtas spēlēm sērijās līdz divām uzvarām. Francijas klubs “Lattes Montpellier” atteicās doties uz Jekaterinburgu, jo Krievijas galvaspilsētas Maskavas valdība noteikusi 14 dienas karantīnas periodu ieceļotājiem no koronavīrusa smagāk skartajām valstīm.

Čehijas čempione “USK Praha” bija gatava 11. martā aizvadīt mājas spēli pret Itālijas klubu “Famila Schio” – aiz slēgtām durvīm. Čehijas veselības ministrija nosūtīja FIBA vēstuli, paziņojot par minētās spēles norises aizliegumu – cīņa pagaidām pārcelta.

Stambulas “Fenerbahce” pirmajā spēlē uzvarēja “Bourges Basket” ar 84:75 (31:19, 17:15, 20:19, 16:22), sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Elizabete Viljamsa guva 30 punktus (2p 12/14, 1p 2/4) un izcīnīja 14 bumbas zem groziem. Aļina Jagupova pievienoja 18 punktus (3p 4/8), bet Ana Daboviča atbildēja ar 20 punktiem.

Orenburgas “Nadežda” izbraukumā Francijā uzvarēja “Lyon ASVEL” ar 80:78 (15:13, 25:17, 15:16, 25:32), sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0. Anastasija Šilova iemeta 6 no 7 trīspunktu metieniem un guva 19 punktus. Marina Žohanesa atbildēja ar 24 punktiem, tiesa, trāpīja divus no astoņiem tālmetieniem.

Citi jaunumi

+Čehijas klubs “Slavia Praha” 11. martā atteicās aizvadīt izbraukuma spēli pret “Žabiny Brno” un saņēmis tehnisko zaudējumu 20:0. Valstī noteikts masu pasākumu apmeklējuma limits 100 cilvēkiem.

+Beļģijā līdz 3. aprīlim atceltas vīriešu virslīgas spēles, kā arī pārcelts 15. martā paredzētais Beļģijas kausa fināls basketbolā sievietēm starp “Castors Braine” un “Phantoms Boom”.

+Eirokausa spēle starp “Castors Braine” un “Valencia Basket” sakarā ar Šarleruā zāles nepieejamību pārcelta uz Namīru.

+Polijā visas basketbola spēles notiks aiz slēgtām durvīm.

+Spānijas basketbola federācija 11. martā atcēla visas nedēļas nogalē paredzētās spēles sieviešu virslīgā (LF) un otrajā līgā (LF2), kā arī "LEB Oro", "LEB Plata" un "Liga EBA" vīriešiem.

+ACB līga paziņojusi par 18.-25. martā paredzēto spēļu pārcelšanu uz 7.-23. aprīli.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...
https://www.euroleaguebasketball.ne...
https://www.basketballbelgium.be/fr...
https://www.cbf.cz/ostatni/kratke-z...
La FEB suspende cautelarmente la próxima...
Jornadas 24 y 25 aplazadas | ACB.COM


, 2020-03-12 01:57, pirms 4 gadiem
Tagad tik jāskatās ko nākamo atcels
, 2020-03-12 05:30, pirms 4 gadiem
Atcels visu un visur, laika jautājums!
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.