Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Milānas līderis nespēlēs divus mēnešus

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Milānas līderis nespēlēs divus mēnešus
Moriss Finlijs
Foto: Digitale/Scanpix

Sliktas ziņas piemeklējušas Itālijas A sērijas basketbola klubu Milānas ''Armani Jeans''. Neilgi pirms izšķirošā ULEB Eirolīgas regulārā turnīra mača ar Madrides ''Real'' no spēlētāju rotācijas izkritis saspēles vadītājs Moriss Finlijs, kurš guvis labās kājas apakšstilba savainojumu.

Savainojumu viens no ''Armani Jeans'' vadošajiem spēlētājiem guva svētdien Itālijas A sērijas regulārā čempionāta spēlē. Ārsti konstatējuši, ka spēlētājam ir sastiepts labās kājas apakšstilbs, un jau tagad zināms, ka amerikānim bez basketbola nāksies iztikt aptuveni divus mēnešus. Trauma nāk tieši nelaikā, jo pēc divām dienām Milānas vienībai paredzēta izšķirošā spēle par iekļūšanu ULEB Eirolīgas ''Top 16'' turnīra fāzē - D apakšgrupas spēlē jācīnās pret spēcīgo Madrides ''Real''.

Zīmīgi, ka līdzās Finlijam ''Armani Jeans'' lazaretē atrodas arī cits aizsargs Alekss Eikers. Milānas kluba rindās patlaban ir tikai trīs veseli aizsargi (pieredzējušie - Masimo Buljeri un Marko Mordente -, kā arī 16 gadus vecais Džiakomo Cacace), un pastāv iespēja, ka Itālijas klubs jau šodien vai rīt parakstīs līgumu ar vēl kādu aizsargu, kurš vajadzības gadījumā varētu palīdzēt mačā ar karalisko Spānijas klubu.

28 gadus vecais saspēles vadītājs, kurš Milānas klubam pievienojās aizvadītajā vasarā, šosezon piedalījies deviņās ULEB Eirolīgas spēlēs un vidēji laukumā pavadītajās 33 minūtēs (lielākais spēles laiks komandā) atzīmējies ar 12,4 punktiem, 2,2 rezultatīvām piespēlēm un 1,7 pārķertām bumbām (šajos trīs spēles komponentos Finlijs savas komandas sastāvā ir uzrādījis labākos statistikas rādītājus)

Situācija D apakšgrupā ir visai sarežģīta. Lai kvalificētos ''Top 16'' turnīra fāzei, Milānai jāuzvar Madrides basketbolisti vai arī jācer, ka Gdiņas ''Prokom'' savā laukumā piekāpsies Maskavas apgabala ''Khimki''. Gan Milānai, gan Gdiņai deviņu spēļu laikā izdevies izcīnīt trīs uzvaras, tomēr savstarpējo maču +/- attiecība ir par labu itāļiem, līdz ar to neliels pārsvars ir viņu pusē.

Izmantotie resursi:
euroleague.net