Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Kalev/Cramo" saslimšanas gadījums ar Covid-19 un tehniskais zaudējums VTB līgā

Emils Ozerinskis

"Kalev/Cramo" saslimšanas gadījums ar Covid-19 un tehniskais zaudējums VTB līgā
Roberts Štelmahers un Tallinas "Kalev/Cramo". Foto: VTB līga

Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera vadītajā Tallinas "Kalev/Cramo" komandā konstatēts saslimšanas gadījums ar Covid-19, kā rezultātā Igaunijas komanda nonākusi pašizolācijā un spiesta saņemt tehnisko zaudējumu pret "Lokomotiv-Kuban".

Šodien Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā, kā arī Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev/Cramo" paziņoja par koronvīrusa Covid-19 infekciju starp komandas spēlētājiem. Pozitīvas vīrusa analīzes uzrādītas igauņu basketbolistam Tanelam Kurbasam. Igaunijas likumdošana paredz ar Covid-19 saslimušajai personai atrasties mājas pašizolācijā, līdz slimības pārslimošanas brīdim. Savukārt kontaktpersonām jāatrodas pašizolācijā līdz tālākiem testu rezultātiem.

Līdz ar to Igaunijas basketbola flagmanis nedosies uz izbraukuma spēli pret "Lokomotiv-Kuban", kas bija paredzēta rītdien. Tā rezultātā Igaunijas vienībai tiks piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:20. Tāpat potenciāli igauņiem draud zaudējums pret Saratovas "Avtodor", pret kuru jāspēlē jaunnedēļ.

Jau iepriekš Igaunijas medijos pavīdēja ziņas, ka Igaunijas valdība potenciāli varētu aizliegt Tallinas komandai dalību Krievijas atklātajā čempionātā. Līdz šim divās aizvadītajās spēlēs "Kalev" basketbolisti piekāpās Sanktpēterburgas "Zenit" un Maskavas apgabala "Himki". "Himki" komandā pirms spēles ar igauņiem tika konstatēti vairāki Covid-19 infekcijas gadījumi, kas tostarp skāruši arī Latvijas basketbola pārstāvjus. "Himki" komandā vīruss konstatēts Jānim Timmam, savukārt otrā Maskavas basketbola flagmanī CSKA pozitīvas analīzes uzrādījušās Jānim Strēlniekam. Šodien tika ziņots, ka saslimušo vidū ir arī "Zenit" lietuviešu basketbolists Artūrs Gudaitis.

Igaunijas spēcīgākajai komandai trešdien bija paredzēta sezonas pirmā spēle "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā pret Jura Umbraško trenēto un Kristapa Gludīša pārstāvēto Rakveres "Tarvas". Taču šī spēle pārcelta uz pagaidām nenoteiktu laiku.

Izmantotie resursi:
https://korvpall24.ee/