Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks pret "Bayern", Lomaža ASVEL mēģinās gāzt arī otru Grieķijas grandu

Andrejs Siliņš

Strēlnieks pret "Bayern", Lomaža ASVEL mēģinās gāzt arī otru Grieķijas grandu
Jānis Strēlnieks. Foto: CSKA

Šovakar ULEB Eirolīgā basketbolā 2. kārtas spēles aizvadīs divu kurzemnieku pārstāvētās komandas - Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA mājās uzņems Minhenes “Bayern”, bet Riharda Lomaža Lionas-Vilērbānas ASVEL mērosies spēkiem ar Atēnu “Panathinaikos”.

Aizvadītajā nedēļā krita salūza kāja pirmajam Eirolīgas klubu trenera krēslam - “Olympiacos” pēc zaudējuma pirmajā kārtā turnīra jaunpienācējai ASVEL šķīra ceļus ar pieredzes un tituliem bagāto amerikāņu speciālistu Deividu Blatu (viņa vietā darbu turpina līdzšinējais asistents Kestutis Kemzūra). Visticamāk, nestabils savā krēslā šobrīd jūtas arī grieķu speciālists Dimitris Itudis - divkārtējais Eirolīgas čempions jauno sezonu ar CSKA sācis nepārliecinoši. Jā, uzvara Eirolīgas 1. kārtā tika izcīnīta (96:71 Valensijā), taču komandas rādītā spēle un sniegums Krievijas čempionātā rada bažas par spēju izcīnīt lielus panākumus. Proti, VTB līgā uzveikta Permas “Parma”, taču zaudēts jau divas reizes - vispirms tālajā Krasnojarskā (71:80 pret “Enisey”), bet iepriekšējā nedēļas nogalē arī mājās pret Eirolīgas debitantiem “Zenit” (79:82). It kā nekas traģisks, taču CSKA ir klubs ar visaugstākajām ambīcijām, līdz ar to katra neveiksme ir mazā traģēdija.

Septītais visu laiku labākais Eirolīgas soda metienu izpildītājs (90,63%) Jānis Strēlnieks spēlē pret “Zenit” nepiedalījās (Krievijas čempionātā spēlei drīkst pieteikt ne vairāk par sešiem leģionāriem, CSKA tādi ir deviņi), bet pirmajā Eirolīgas mačā tika vien pie desmit minūšu spēles laika, metienus neizdarīja un ar citām pozitīvām darbībām protokolā arī neatzīmējās. Šovakar nespēlēs grieķu centrs Kosta Kufoss, kurš atgūstas pēc kājas savainojuma. "Mums jāatrod savs ritms, sava identitāte un jāsāk spert soļi uz priekšu," norāda CSKA centrs Johaness Foigtmans.

Šīs dienas pretinieki maskaviešiem būs Bundeslīgas grands Minhenes “Bayern”, kas pagājušonedēļ sadragāja Milānas uzticīgāko fanu cerības - 78:64 uzvara pār “Olimpia”. 18 punktus uzvarētāju rindās guva Serbijas izlases uzbrucējs Vladimirs Lučičs, bet par diviem mazāk bosnieša Nihada Džedoviča kontā. Dejana Radoņiča vadītajā komandā starpsezonā notikušas būtiskas izmaiņas, uz Krievijas un Turcijas superklubiem pārceļoties vairākiem līderiem (Jovičs un Bukers uz “Khimki”, Viljamss uz “Fenerbahce”). Par zvaigžņotākajiem papildinājumiem jāsauc vietējais talants Pauls Cipsers un iepriekšējās devi;nas sezonas NBA spēlējušais centrs Gregs Monro. Ne viens, ne otrs gan pirmajā spēlē pret Milānu nebija vadošajās lomās - Cipseram seši punkti, Monro tikpat, bet arī desmit bumbas pie groziem un četras piespēles.

Nedēļas nogalē “Bayern” izcīnīja ne to vieglāko uzvaru Frankfurtē (81:77), bet sezonas pirmajā spēlē vietējā čempionātā sarāva gabalos debitanti Hamburgu (111:55). Šovakar minheniešiem arvien nevarēs palīdzēt amerikāņu aizsargs Tīdžejs Brejs, kurš turpina atgūties pēc ceļgala operācijas.

Bez zaudējumiem jaunajā sezonā joprojām ir arī Francijas čempioni Lionas-Vilērbānas ASVEL, kas ar Rihardu Lomažu sastāvā svētdien pieveica Šolē (85:76), izcīnot ceturto panākumu tikpat spēlēs Francijas līgā. Lomažs piedzīvoja debiju Francijas čempionātā, atzīmējoties ar desmit punktiem 21 laukumā pavadītajā minūtē.

Viņnedēļ Eirolīgas pirmajā spēlē Rihards palika ārpus komandas pieteikuma, līdz ar to savu debiju Eiropas prestižākajā turnīrā vēl arvien gaida. Iespējams, tā notiks šovakar, jo ASVEL kluba mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Rihards iekļauts divpadsmitniekā. Latviešu aizsarga nespēlēšana gan netraucēja ASVEL izcīnīt skaistu uzvaru, savu skatītāju priekšā parakstot spriedumu Blatam pie “Olympiacos” stūres (82:63). Šovakar Vilērbāna uzņems otru Grieķijas grandu Atēnu “Panathinaikos”, kas iepriekšējā ceturtdienā mājās uzveica Belgradas “Crvena Zvezda” (87:82).

Niks Kalatess atkal apliecināja, ka ir viens no labākajiem saspēlniekiem Eiropā, gūstot 21 punktu un atdodot septiņas piespēles, bet Dešonam Tomasam 18 punkti un 11 bumbas zem groziem. Tie ir divi no pagājušās sezonas kodola spēlētājiem, taču līdz ar izmaiņām uz komandtiltiņa (Rika Pitino vietā pie komandas stūres stājās Argiris Pedulakis) notika būtiskas izmaiņas arī spēlētāju sastāvā. Vairāki no jaunpienācējiem ir Eirolīgas debitanti, piemēram, deviņas sezonas NBA pavadījušais Veslijs Džonsons, kurš pirmajā mačā vēl meklēja savu vietu Eiropas basketbolā. Ķīniešu sirdis saplosījušais Džimers Fradets Eirolīgas debijā bija snaipera statusam atbilstošā līmenī, trāpot pusi no izdarītajiem metieniem un atzīmējoties ar 11 punktiem.

ULEB Eirolīga, 2. kārta

DatumsLaiksSpēle
10.10.20:00CSKA - Bayern
20:00Crvena Zvezda - Fenerbahce
21:45ASVEL - Panathinaikos
22:00Real - Maccabi
11.10.20:00Zenit - Barcelona
20:00Khimki - Baskonia
21:30Anadolu Efes - Alba
21:30Olympiacos - Valencia
21:45Olimpia - Žalgiris

  +2 [+] [-]

, 2019-10-10 12:56, pirms 4 gadiem
Strēlniekam jāmet pa grozu, lai vismaz gūtu punktus tajās minūtes kuras tiek, jo neizskatās ka viņš būtu Prioritāte cska. Veiksmi, cerams ka pirmās spēles bija tikai tādas, kādas viņas bija....