Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Helmanis un "Rytas" Kazaņā piedzīvo pirmo zaudējumu Eirokausā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Helmanis un "Rytas" Kazaņā piedzīvo pirmo zaudējumu Eirokausā
Uvis Helmanis (otrais no kreisās) un "Rytas" treneru kolektīvs. Foto: rytasvilnius.lt

ULEB Eirokausā pirmo zaudējumu piedzīvoja Viļņas "Rytas", kurā galvenajam trenerim Daiņum Adomaitim asistē Uvis Helmanis. Lietuvas komanda izbraukumā ar 73:86 piekāpās nesenajai Eirolīgas dalībniecei Kazaņas "Unics".

Ievadā abas komandas turējās līdzās, un pēc desmit minūtēm viena punkta pārsvars pat piederēja Viļņas "Rytas". Galvenā uzmanība tika veltīta aizsardzībai un pretinieku apturēšanai, tomēr izpaudās laukuma saimnieku pārākums meistarībā – pirmā puslaika beigās viņiem izdevās izrāviens, un Kazaņas "Unics" pārtraukumā devās ar 41:32 vadību.

Taču cīņa vēl nebija galā. Ātri septiņus punktus iemeta Deivids Sirvidis, Martinam Echodam padevās āķa metiens un Eimants Bendžus bija precīzs no tālās distances, Viļņas "Rytas" pietuvojoties līdz viena punktam. Tomēr lietuviešu izrāvienu apturēja divi pretinieku tālmetieni. Arī turpinājumā Kazaņas "Unics" turējās aptuveni desmit punktu attālumā, beigās izcīnot uzvaru ar 86:73.

"Rytas" sastāvā ar 17 punktiem labākais bija Sirvidis, kurš realizēja trīs no četriem tālmetieniem. 14 punktus pievienoja Dominiks Satons, kurš no spēles trāpīja tikai divas reizes, taču ļoti bieži izpildīja soda metienus. Tikmēr Kazaņas "Unics" bija četri basketbolisti ar vismaz desmit punktiem. Džamars Smits iemeta 19.

Turnīrā divas uzvaras divās spēlēs ir vēl trim komandām – A grupā perfekta ir Belgradas "Crvena zvezda MTS", B grupā nevainojami turpina Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", bet C grupā par favorīti kļuvusi "Valencia", pagaidām aiz muguras atstājot Sanktpēterburgas "Zenit" un Belgradas "Partizan".

  +1 [+] [-]

, 2018-10-10 23:31, pirms 6 gadiem
Autors varēja jau pieminēt, ka Sirvidim ir tikai 18 gadi