Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Tā sākt Čempionu līgu negribēja neviens"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Gulbis: "Tā sākt Čempionu līgu negribēja neviens"
Māris Gulbis un Čeizs Saimons. Foto: Juris Ģigulis, Ventas Balss

Pēc “Ventspils” pirmā mačā Čempionu līgā, kurā savā laukumā ar 78:99 tika atzīts Polijas čempionu “Anwil” pārākums, gan galvenais treneris Roberts Štelmahers, gan kapteinis Māris Gulbis atzina, ka, arī neskatoties uz robiem sastāvā, komandai bija jānospēlē labāk un zaudējuma iemesls meklējams tikai pašu sniegumā.

“Sāpīgs zaudējums, jo neviens tā negribēja iesākt, ar tādu zaudējumu savās mājās. Nebijām gatavi viņu zonas aizsardzībai, lai gan tai gatavojāmies. Negribētu teikt, ka nenovērtējām, bet video skatoties šķita, ka tā tomēr ir vieglāk apspēlējama. Sākums nepadevās, un sākām aizrauties ar individuālu spēli. Katrs pats saviem spēkiem gribēja glābt spēli, bet šajā līmenī tā diemžēl nenotiek. Neko darīt, tagad būs viela pārdomām, un, cerams, tas palīdzēs spēlēt labāk,” komandas kapteinis Māris Gulbis attaisnojumus sastāva problēmās nemeklēja.

Līdzīgās domās pēc mača bija arī Roberts Štelmahers, gan norādot uz objektīvajām grūtībām, gan atzīstot, ka uzsvērt tās nevajadzētu: “Protams, mums tagad ir tāds smags laiks, jo komandā ir vairāki traumēti spēlētāji, kas izsit gan no treniņu, gan spēles ritma. Spēlētājiem jāspēlē neierastākās pozīcijās, kam ir sekas. Taču mēs nežēlojamies, jo katram spēlētājam ir, ko pierādīt, bet tagad it vairāk minūtes laukumā, kuras vajag izmantot lietderīgi. Tomēr mēs nenokaram galvas, esam gatavi spēlēt un cīnīties tālāk.”

Treneris uzsver arī sāncenšu labo spēli uzbrukumā: “Noteikti pirmo puslaiku varējām nospēlēt labāk arī neskatoties uz robiem sastāvā, taču jāatzīst, ka viņi ļoti labi uzbruka no distances. Bija nianses, ko mēs neizdarījām, bet arī viņi ļoti labi uzbruka no distances. Spēlē 46% no trīspunktu līnijas. Mēs it kā likām pretī divpunktniekus, bet ik reiz, kad likās, ka varbūt varam ieķerties, arī viņi uzmeta precīzi. Arī tāpēc turēties pretī bija ļoti grūti.”

Precīzas prognozes par centra uzbrucēju un pārējo spēlētāju atgriešanos laukumā Štelmahers nenosauc, atzīstot, ka spēlētājam laukumā jāatgriežas tad, kad ar viņa veselību viss ir pilnībā kārtībā, taču piebilst, ka šāda situācija veido komandas raksturu.

Sāncenšu nometnē, protams, iemeslu sarūgtinājumam nebija. Galvenais treneris Igors Miličičs bija gandarīts par komandas spēli, sevišķi uzbrukumu un izteica komplimentu saviem līdzjutējiem, kas tik kuplā skaitā mēroja gandrīz 900 km garo ceļu: “Domāju, mēs šovakar bijām labāki lielākā daļā spēles elementu. Pēc ļoti laba pirmā puslaika otrajā pārāk daudz sākām skatīties uz tablo un priecāties par lielo pārsvaru, tāpēc komandu vajadzēja sapurināt. Šī bija ļoti svarīga spēle, tai gatavojāmies pēdējās desmit dienas, reizē gatavojoties arī Polijas čempionāta spēlei, tāpēc, protams, esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Milzīgs paldies mūsu līdzjutējiem, kas tik lielā skaitā bija veikuši tiešām tālu ceļu, lai mums palīdzētu.”

     [+] [-]

, 2018-10-11 21:27, pirms 6 gadiem
Ventiņiem šoruden vesela strīpa ar banānu mizām... Glumām.