Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Blūms: "Panākums Rīgā ir divu uzvaru vērtībā"

Blūms: "Panākums Rīgā ir divu uzvaru vērtībā"
Jānis Blūms. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

“Pirms nākamās spēles ar Ventspili esam vienādās pozīcijās – zaudējām gan mēs, gan viņi,” basketbola kluba “VEF Rīga” galvenais treneris Jānis Gailītis pēc neveiksmes pret Permu bija paškritisks, atzīstot, ka izskaņā vajadzīgie punkti tika izsēti jau iepriekš.

Jānis Blūms, PARMA aizsargs

“Nospēlējām disciplinēti. Viens no uzdevumiem – neitralizēt VEF trīspunktu metējus. Artis Ate un Artūrs Ausējs spēlē arvien labāk. Tādā garā turpinot, viņi būs labi palīgi Latvijas izlasei un varēs izveidot sekmīgas karjeras ārzemēs. VTB katra uzvara nāk ļoti smagi, panākums Rīgā ir divu uzvaru vērtībā.

Rīdzinieku leģionāri vairāk spēlē uz komandas spēli, individuāli nav tik spēcīgi. Pats vairāk priecājos par latviešu spēlētāju veikumu. Rīgas klubs mani nemēģināja pārķert pa ceļam uz Permu, viņu sastāvs jau bija nokomplektēts. Nebūtu iebildumu kādreiz atgriezties. Novēlu VEF sekmīgu sezonu – lai izdodas atgūt Latvijas čempionu kausu!

Pēc izlases spēlēm Rīgā un Madridē biju labā formā, taču vēlāk saaukstējos. Nedaudz trūka jaudas, mēģināju izskrieties, lai dabūtu spēku atpakaļ.”

Nikolajs Mazurs, PARMA galvenais treneris

“Apsveicu Permas fanus ar uzvaru. Daudzi pārdzīvoja, ka sezonas pirmā spēle būs izbraukumā un mājās varēsim atrādīties tikai oktobra vidū. Uz Rīgu atbrauca gan kluba prezidents, gan vairāki fani – paldies viņiem par to!

Mūsu jaunie spēlētāji, kuri tikai sāk savu karjeru Eiropā, nospēlēja izcili. Kellijs un Hamfrijs divatā savāca 23 atlēkušās bumbas vien. Viņu individuālo meistarību ar pieredzi labi papildināja Jānis Blūms – divas reizes palīdzēja mums atgriezties spēlē.

Mūsu komandai vēl nav tik daudz meistarības un pieredzes kā lielajām komandām, tāpēc, kā Jānis teica, šis panākums ir kā divas uzvaras. Atpūsties varam tikai šodien, kalendāra īpatnību dēļ jau rīt jāsāk gatavoties spēlei Krasnojarskā.

VEF rīkojās līdzīgi kā pirmssezonas spēlēs. Vienīgā izmaiņa – sākumā uzlika Butjankovu kā trešo numuru pret Žukausku. Varēja redzēt, ko Jānis (Gailītis) grib no spēlētājiem – vairākas reizes iekritām pēc viņa lēmumiem.

Mūsu spēlētāji ir atlētiski. Starpība ātrumā radās, jo Rašīds Kellijs, būdams ceturtais numurs, pats varēja pārvest bumbu pāri laukumam, kamēr VEF šos pienākumus varēja veikt tikai Kansils un Ausējs. Pateicoties ātrumam un atlētismam, guvām vieglus punktus pēc atlēkušajām bumbām – Kelliju gaida spoža nākotne.

Permā uz spēlēm nāk 5-7 tūkstoši fanu. Viņiem ir pašiem savas diskusijas. Ir atbalstītāji un heiteri, taču, galvenais, liela interese un laba atmosfēra. Līdzjutēji atpazīst uz ielas, nāk klāt restorānos.

Katra no piecām “mazajām” komandām – tai skaitā Saratova, Ņižņijnovgoroda, Krasnojarska, mēs – grib tikt “play-off”. Krasnojarskas “Enisey” ir divas reizes lielāks budžets no mums, taču laukumā to, visticamāk, nevarēs redzēt.

Latvijas valstsvienības spēlēs arēna ir pilna. Varbūt cilvēki nenāk tikai uz VEF? Nezinu, kāpēc, tas ir retorisks jautājums. Esmu bijis klubā no paša sākuma, tai skaitā strādāju sezonā, kad uz Eirokausu spēlēm nāca pieci tūkstoši skatītāju. Laukumā ir pieci Latvijas izlases spēlētāji, bet līdzjutēju nav.

Paskatoties uz to, ko dara Edgars Jaunups... Par paveikto darbu basketbolā – uz darba un ģimenes rēķina – viņam vajadzētu uzcelt pieminekli. Realitātē 8 no 10 gadījumiem tiek ienīsts. Domāju, ka jāpaiet laikam, jāizaug bērniem. Paskatieties, kas notiek Mārupes kausā – tribīnes ir pilnas.”

Artūrs Ausējs, VEF spēlētājs

“Šķiet, ka spēlē pret Permu pietrūka sportiskā niknuma, nenospēlējām savā līmenī un neizmantojām iespējas. Pieļāvām dažas nepiespiestās kļūdas, sodiņi nekrita visu spēli.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Grūta spēle – viena no tām, kurās jāuzvar. Neuzvarējām kā komanda, bija viduvēja disciplīna uzbrukumā un aizsardzībā. Dažas minūtes izskatījāmies labi, dažas nožēlojami. Izskaņā pietrūka daži punkti, kurus varējām iegūt spēles laikā.

Kansila lēmumi un metienu izvēle – tā ir mana problēma. Viņš netrāpīja savus metienus, seši trāpījumi no divdesmit, ņemot vērā situācijas, nebija labs rezultāts. Tai pašā laikā pieļāvām tikai septiņas kļūdas.

Kellijs izmantoja savu atlētismu. Sameta daudz punktu pie groziem, parasti virs stīpas. Daļēji viņš salauza spēli, daļēji mēs to atļāvām. Pretinieki labi spēlēja groza tuvumā, neļāva mums iemest. Nerealizējām arī pārāk daudz soda metienu.

Pirms nākamās spēles ar Ventspili esam vienādās pozīcijās – zaudējām gan mēs, gan viņi.”


, 2018-10-10 23:00, pirms 6 gadiem
no Gailīša intervijas tieši šis visvairāk acīs iekrita - Kansila lēmumi un metienu izvēle – tā ir mana problēma.
, 2018-10-11 09:11, pirms 6 gadiem
Kas ir Mārupes Kauss, kuru piemin Mazurs?
, 2018-10-11 11:02, pirms 6 gadiem
Diez vai Jaunups par baltu velti kaut ko darīs? Neticu tādam nesavtīgumam no cilvēka, kurš principā nekādi nav bijis saistīts ar basketbolu.
, 2018-10-11 13:52, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Diez vai Jaunups par baltu velti kaut ko darīs? Neticu tādam nesavtīgumam no cilvēka, kurš principā nekādi nav bijis saistīts ar basketbolu.
Tu zini, cik gadus viņš basketbolā ir? Tāpēc to par saistību ar basketbolu var beigt skaitīt.....Bet svarīgākais ir tā loģika, ka ja nav saistīts ar basketbolu, tad nevar būt nesavtīgs, tad jau daļā no Eiropas klubu tādu cilvēku nav
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.