Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

ULEB briest pārmaiņām Eiropas kausā

ULEB briest pārmaiņām Eiropas kausā
VEF Rīga
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Otrdien ULEB mītnes vietā Spānijā notika Eiropas kausa grupu turnīra izloze, kur tika apspriesti arī dažādi citi jaunumi. Viens no tematiem bija Eiropas kausa nākotne, kas, iespējams, tiks paplašināts no 32 līdz 48 klubiem.

Paralēli Eiropas kausa izlozei klubu pārstāvji apsprieda piedāvāto variantu paplašināt Eiropas kausa komandu skaitu no 32 līdz 48. Sīkāk par ULEB plāniem pastāstījis Ainara Bagatska trenētā Ukrainas kluba Kijevas "Budivelnik" ģenerālmenedžeris Ģedimins Navikausks.

"Piedāvātais varianta ir šāds - visi 48 klubi pēc ģeogrāfiskā novietojuma tiek sadalīti četrās zonās - dienvidu, centrālajā, ziemeļu un rietumu. Šo zonu komandas savā starpā izspēlētu grupu turnīru, kuru labākās komandas iekļūtu "play-off". Daudziem klubiem tā būtu ērtāka un parocīgāka izspēles kārtība. Vēl šis formāts būtu demokrātiskāks attiecībā uz klubu mājas arēnu lielumiem," pastāstījis Kijevas kluba ģenerālmenedžeris.

Plānots pamainīt arī kārtību, pēc kādas tiek piešķirtas vietas uz Eiropas kausu, palielinot to komandu skaitu, kas tiks iekļautas turnīrā pēc organizatoru labvēlības jeb "wild-card" saņemšanas. Piedāvātais variants vēl nav apstiprināts, tāpēc tā apspriešana paredzēta nākamajās klubu pārstāvju sanāksmēs. Ideja par Eiropas kausa paplašināšanu nav jaunums, jo tā tikusi apspriesta jau iepriekš. Ja iecerētās izmaiņas tiks realizētas, uz jautājuma zīmes būtu Eiropas trešā klubu turnīra FIBA EuroChallenge nākotne.

Eiropas kauss ir otrais spēcīgākais klubu turnīrs, atpaliekot tikai no Eirolīgas. Eiropas kausā Latviju šosezon pārstāvēs Rīgas VEF, bet agrāk šajā turnīrā startējuši Rīgas klubi ASK un "Barons", kā arī "Ventspils".

Izmantotie resursi:
Баскетбольный Спортивный Клуб «Будивельник»
Eurocup - Welcome to Eurocup


, 2012-10-10 14:27, pirms 11 gadiem
Īstenībā būtu labāk un parocīgāk spēlēt ar sava reģiona komandām, nevis rīkot pārbraucienus uz Franciju, Vāciju, Grieķiju, Spāniju utt.
Piekrītu domai par reģionālajiem turnīriem!
, 2012-10-10 14:39, pirms 11 gadiem
ULEB grib tikt vaļā no FIBA challengera un reģionālajiem,t.sk. BBL?
, 2012-10-10 14:43, pirms 11 gadiem
es domāju,ka nevajag gan paplašinātie,jo cietīs prestižs,būs vairāk salīdzinoši vājaku klubu kausā,arī regionālais izspēles preincips kaut kā ne pārāk patīk,no financālā skatu punkta protams izdevīgāk,bet kā līdzjutējam man labāk gribetos redzēt pretiniekos kādu Spānijas,Turcijas,Italijas vai Francijas klubu,nevis kādus zviedrus,somus,igauņus
, 2012-10-10 14:50, pirms 11 gadiem
Mjā paplašinot ULEB un nogalinot FIBA izaicinājuma kausu+BBL panīkšana būtu diezgan bēdīga bilde LBL...BKV visticamāk paliktu vēl šķidrāks jo kāda jēga iet uz klubu kurš spēlē LBL ar LU, U18 un citiem pusamatieriem..
, 2012-10-10 15:34, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Īstenībā būtu labāk un parocīgāk spēlēt ar sava reģiona komandām, nevis rīkot pārbraucienus uz Franciju, Vāciju, Grieķiju, Spāniju utt.
Piekrītu domai par reģionālajiem turnīriem!
Parocīgāk varbūt, bet vai interesantāk?? Man tieši patīk, ka ULEBā var uzkapāt kopā ar vāciešu un franču klubiem, atšķirībā no BBL vai VTB.
, 2012-10-10 15:36, pirms 11 gadiem
Un vispār - cik var mainīt tos formātus, lai paliek esošais kādu laiku + plašākas iespējas kvaificēties Eirolīgai.
, 2012-10-10 16:31, pirms 11 gadiem
Lai palielina cik grib, bet lai uztaisa normalu kvalificesanas iespeju eiroligai(piem 2 final 4 klubi automatiski euroliga, un vel 2 kvalifikacijas pusfinala)
, 2012-10-10 16:49, pirms 11 gadiem
mums tas savā ziņā ir izdevīgi, nebūs jāspēlē pret spāņiem, itāļiem, grieķiem, turkiem u.t.t. spēcīgākajām līgām Eiropā!
Vienīgi jāuzmanās no Krieviem!
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.