Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Butauts: "Uz Eiropas kausu "Triumph" sasparosies"

Butauts: "Uz Eiropas kausu "Triumph" sasparosies"
Kristaps Janičenoks un Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc vakar notikušās ULEB Eiropas kausa izlozes komentārus par to izteikuši visu klubu pārstāvji, tostarp C grupas, kurā spēlēs Rīgas VEF, Ļubercu "Triumph", Artlandes "Dragons" un "Le Mans" no Francijas. Tāpat citās grupās spēlēs citu latviešu basketbolistu pārstāvētās komandas.

VEF tika ielozēta C grupā kopā ar "Le Mans", "Dragons" un "Triumph" vienībām. Ar pēdējo no šī trijnieka rīdzinieki reizi jau paspējuši tikties, VTB līgas pirmajā spēlē izcīnot pārliecinošu uzvaru. "Eiropas kausā vājas komandas nespēlē. "Le Mans" šogad palika soli no Eirolīgas, "Artland Dragons" ir klubs ar labu reputāciju un labiem ārzemniekiem sastāvā. "Triumph" komandu redzējām Rīgā, domāju, ka uz Eiropas kausu tā noteikti vēl sasparosies. Mēs ļoti cītīgi un ar lielu atbildību gatavosimies katrai spēlei, lai sasniegtu kluba vadības izvirzītos augstos mērķus iekļūt Eiropas kausa TOP8."

"Triumph" galvenais treneris Vasilijs Karasevs bija priecīgs par to, ka ar VEF nāksies spēlēt arī Eiropas kausā: "Esmu priecīgs, ka mūsu grupā spēlēs VEF - mūsu pretinieki ne tikai Eiropas kausā, bet arī VTB līgā. Tagad tikai jāatriebj kaunpilnais zaudējums pret Latvijas komandu VTB līgā. C grupa nav viegla, taču arī ne "nāves grupa". Eiropas kausā vāju komandu nav. Viss būs atkarīgs no mums pašiem."

Arī "Dragons" galvenais treneris Stefans Kohs vairāk par standartfrāzēm nav izteicis, pieminot, ka ar "Triumph" spēlēts jau pagājušajā sezonā, bet Rīgā šogad spēlē bijušais "Dragons" aizsargs Īdžejs Roulends. Tikmēr kluba ģenerālmenedžeris Aleksandrs Meilvess uzteicis kopējo turnīra līmeni: "Droši vien turnīrs ir spēcīgāks kā jebkad iepriekš. Esam spēlējuši Eiropas kausā trīs reizes, un mums tas ir izaicinājums - pārvarēt regulārās sezonas kārtu."

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Sanktpēterburgas "Spartak" G grupā cīnīsies pret Zagrebas "Cibona", franču "Cholet" un vāciešu "Ratiopharm". Kā ierasts, komandas galvenais treneris Jure Zdovcs vēl nespēja konkrēti runāt par katru pretinieku: "Nupat esam uzzinājuši, ar ko spēlēsim. Lai runātu konkrēti par katru pretinieku, ir jāveic izpēte. Skaidrs, ka vāju pretinieku te nav. Mūsu uzdevums - uzvarēt grupā."

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviļas "Cajasol" H grupā sacentīsies ar itāliešu "Dinamo Sassari", Belgradas "Crvena Zvezda" un franču "Orleans". Komandas treneris Aito Garsija Renesess bija priecīgs par to, ka nebūs jāveic tāli izbraucieni: "Ceļojumi būs relatīvi ērti. Tālākais ceļš būs līdz Belgradai, abi pārējie ir vēl tuvāki, un tas mums palīdzēs. Mūsu uzdevums ir mācīties un pilnveidoties no spēles uz spēli un augt kā komandai."

Latvijas izlases treneris Ainars Bagatskis savu Kijevas "Budivelnik" vedīs cīņās A grupā pret čehu "Nymburk", Jeruzalemes "Hapoel" un Prienas "Rūdupis" vienībām. "Jāatzīst, mums nav spēcīgākie pretinieki. Katra no komandām ir atšķirīga. Piemēram, "Nymburk" ir ļoti pieredzējusi komanda ar meistarīgiem ārzemniekiem un Čehijas izlases spēlētājiem. "Hapoel" ir viena no bagātākajām komandām Izraēlā, bet pagājusī sezona jāvērtē kā izgāšanās. Tāpēc šogad tā būs gatava nopietnām uzvarām. "Rūdupis" droši vien nav favorīte, taču komandā pietiek snaiperu. Domāju, šī komanda var pārsteigt."

Izmantotie resursi:
BASKETBOLA KLUBS | 
VEF RĪGA

БК "Триумф"
Home  - Artland Dragons
Eurocup - Welcome to Eurocup
БК "Спартак" :: Главная
Баскетбольный Спортивный Клуб «Будивельник»


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".