Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertomeu: "Starp Eirolīgu un FIBA nav kara"

Andrejs Siliņš

Bertomeu: "Starp Eirolīgu un FIBA nav kara"
Žordi Bertomeu. Foto: Itar-Tass/Scanpix

Eiropas prestižākā klubu basketbola turnīra Eirolīgas prezidents Žordi Bertomeu norādījis, ka viņa vadītā organizācija neatrodas karastāvoklī ar Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) un ir atvērti sadarbībai, lai izbeigtu visas līdzšinējš problēmas.

"Mums nav kara ar FIBA, mums padomā ir vienkārši atšķirīgi modeļi. Tas, ka pirms četriem vai pieciem gadiem FIBA neveiksmīgi mēģināja pārņemt kontroli pār Eirolīgu, ir taisnība, bet tagad mums jāmēģina atrast veidu, kā šo situāciju pavērst mums par labu," sacīja Bertomeu.

"Pēdējos mēnešos līdz ar izmaiņām FIBA vadībā ir lielāks jutīgums. Mums ir iespēja atrisināt problēmas, kas bija jāatrisina jau iepriekš, bet tas nav noticis. Neviens neuzskata, ka četri klubu turnīri Eiropā ir jēdzīgi. Mēs esam pieejami tam, lai sastrādātos ar FIBA," norādīja Eirolīgas vadītājs.

Šobrīd Eiropā ir četri starptautiskie klubu turnīri. Prestižākais aizvien ir Eirolīga, kam seko ULEB Eirokauss. FIBA organizē Čempionu līgu un Eiropas kausu.

Līdzjutējiem sāpīgākā problēma ir Eirolīgas nevēlēšanās pielāgot spēļu kalendāru FIBA kvalifikācijas turnīru logiem, kā rezultātā Eirolīgā spēlējošajiem basketbolistiem ir minimāla iespēja pārstāvēt izlases.

Izmantotie resursi:
https://as.com/

     [+] [-]

, 2020-06-10 10:54, pirms 4 gadiem
Nav kara, bet latvieši cieš.. Eh, kad nākamreiz mums tāda izlase būtu varējusi būt...

     [+] [-]

, 2020-06-10 11:58, pirms 4 gadiem
Ja nav kara, tad kopīgiem spēkiem jāorganizē otrā līmeņa klubu turnīrs (konsolidējot ULEB Eirokausu un FIBA Čempionu līgu).

     [+] [-]

, 2020-06-10 12:28, pirms 4 gadiem
Tu pipe*e, mazāk uztraucies par saviem sūda turnīriem, bet sakārtojiet, ka izlasēs spēlē labākie. Viss pakārtots klubu basim, izlase kā D klases turnīrs, zajebis.

     [+] [-]

, 2020-06-10 18:02, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Tu pipe*e, mazāk uztraucies par saviem sūda turnīriem, bet sakārtojiet, ka izlasēs spēlē labākie. Viss pakārtots klubu basim, izlase kā D klases turnīrs, zajebis.
Viss pareizi izlašu turnīri peļņu nenes