Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par VTB Vienotās līgas regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīst de Kolo

Agris Suveizda

Par VTB Vienotās līgas regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīst de Kolo
Nando De Kolo
Foto: EPA/Scanpix

LETA. Francūzis Nando de Kolo no Maskavas CSKA basketbola kluba sestdien tika atzīts par VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Vienotā līga sestdien svinīgā pasākumā sveica regulārā čempionāta labākos spēlētājus, galveno balvu iegūstot de Kolo. Regulārajā čempionātā Francijas basketbolists piedalījās 21 no 24 spēlēm, vidēji iemetot 17,0 punktus, izdarot 4,1 rezultatīvu piespēli, pārtverot 1,2 bumbas. Tāpat viņš realizēja 60,6% divpunktu metienu un 49,4% tālmetienu.

Tikmēr labākā snaipera balvu saņēma Maskavas apgabala "Khimki" līderis Aleksejs Šveds, kurš vidēji mačā guva 22,3 punktus, realizējot 58,3% divpunktu un 31,1% trīspunktu metienu. Vēl par labāko jauno spēlētāju tika atzīts Igaunijas kluba Tallinas "Kalev"/"Cramo" spēlētājs Aizeja Brisko, jo 22 gadus vecais basketbolists vidēji mačā guva 22,0 punktus, atdodot 4,0 rezultatīvas piespēles mačā, vidēji laukumā pavadot 30 minūtes.

Tikmēr sezonas labāko sniegumu atsevišķā mačā nodemonstrēja "Nizhny Novgorod" spēlētājs Stevans Jelovacs, kurš spēlē pret "Kalev"/"Cramo" guva 49 punktus, uzstādot jaunu līgas rekordu. Par labāko aizsardzības spēlētāju tika nosaukts Dmitrijs Kulagins no Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" vienības, bet labākā "sestā" spēlētāja jeb labākā rezervista balvu ieguva Džamars Smits no Kazaņas "Unics". Viņš vidēji spēlē guva 14,2 punktus. Tikmēr regulārā čempionāta labākā trenera balvu ieguva CSKA vadītājs Dimtris Itudis, kurš Maskavas klubam palīdzēja izcīnīt 22 uzvaras 24 mačos, kļūstot par regulārā čempionāta uzvarētāju.

Jau ziņots, ka svētdien notiks Vienotās līgas finālturnīra izšķirošās spēles, CSKA vienībai finālā tiekoties ar "Khimki", bet par trešo vietu spēkojoties "Unics" un Sanktpēterburgas "Zeņit" komandām. Pusfinālā CSKA ar 84:67 apspēlēja "Zeņit", bet "Khimki" ar rezultātu 76:71 uzveica "Unics". Jau vēstīts, ka ceturtdaļfināla dueļos CSKA ar rezultātu 3-0 apspēlēja Latvijas vienību VEF, "Zenit" ar tādu pašu rezultātu uzveica Saratovas "Avtodor", bet "Khimki" ar identisku sauso uzvaru sērijā tika galā ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ". Vienīgā ceturtdaļfināla sērija, kurā zaudētāju komanda spēja izcīnīt vismaz vienu uzvaru bija starp "Unics" un "Ņižņij Novgorod" komandām, kur sērija noslēdzās ar rezultātu 3-1 par labu "Unics".

VEF basketbolisti Vienotās līgas regulāro čempionātu ar astoņām uzvarām 24 spēlēs noslēdza astotajā vietā, kas kā pēdējai ļāva iekļūt izslēgšanas turnīrā, turklāt tas tika paveikts pēdējā spēļu kārtā, neveiksmi piedzīvojot tiešajiem konkurentiem Minskas "Tsmoki".

Izmantotie resursi:
LETA