Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" piecu spēļu sērijā tomēr izcīna Lietuvas bronzu

Andrejs Siliņš

"Rytas" piecu spēļu sērijā tomēr izcīna Lietuvas bronzu
"Lietuvos Rytas"
Foto: Fotodiena.lt

Ne bez grūtībām, taču Viļņas "Lietuvos Rytas" vienība spējusi izcīnīt Lietuvas Basketbola līgas (LKL) bronzas godalgas - sestdien pēdējā sērijas spēlē ar rezultātu 75:66 apspēlēja Klaipēdas "Neptunas", sērijā triumfējot ar 3-2.

Jūnija desmitajā dienā noslēgusies sezona arī tepat kaimiņos Lietuvā - dienu iepriekš, Robertam Javtokam noslēdzot karjeru, bet Edgaram Ulanovam kļūstot par MVP, "Žalgiris" triumfēja finālā, savukārt šodien sezonas pēdējā mačā "Rytas" uzņēma "Neptunas" bronzas sērijā. Līdz šim tā bija ritējusi ārkārtīgi līdzīgi - katra no komandām uzvarēja savā laukumā un bronzas medaļas ieguvējai vajadzēja izšķirošo piekto maču Viļņā.

To labāk sāka mājinieki, pirmo ceturksni uzvarot ar 24:14, taču līdz puslaika pārtraukumam "Neptunas" intrigu atjaunoja (38:39). Pēc liel pārtraukuma Rima Kurtinaiša vadītā "Rytas" kāpināja intensitāti aizsardzībā, ielaižot vien deviņus punktus trešajā ceturtdaļā, un tie arī izrādījās izšķirošie visā mačā - "Rytas" svinēja uzvaru visā mačā ar 75:66, bet sērijā ar 3-2.

Pēc zaudējuma pusfinālā nākamajai vicečempionei "Lietkabelis" Kurtinaitis publiski kritizēja virkni komandas leģionāru par attieksmi pret komandu un darbībām ārpus laukuma, bet bronzas sērijā iztika tikai ar vienu leģionāru Džimija Beirona personā. Viņš ar 23 punktiem bija rezultatīvākais sezonas pēdējā mačā, bet 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Deividam Gaiļum, kurš svarīgā brīdī mača beigās trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas.

"Neptunas" galvenais treneris ir arī Lietuvas izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis, kurš savulaik kļuva par Latvijas čempionu kā "Barona" spēlētājs. Klaipēds komandā šosezon spēlēja arī bijušais VEF aizsargs Martins Mažeika un "Ventspils" centrs Hārvejs Grants.

"Rytas" palika trešā vietējā čempionāt otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējās četrās sezonās. Līdz ar to pagaidām nav skaidrs, kādā starptautiskajā turnīrā nākamsezon spēlēs Viļņas klubs, jo ULEB Eiropas kausā atvēlēta tikai viena vieta Lietuvai. Tā pienākas "Lietkabelim", kas palika otrā aiz Eirolīgā spēlējošās "Žalgira" vienības. Vēl gan "Rytas" ir cerība iegūt kādu no trim "wild-card", lai piedalītos ULEB rīkotajā turnīrā - ņemot vērā vēsturiskos panākumus (divkārtēja ULEB kausa čempione), "Rytas" varētu būt favorīte cīņā par īpašo ielūgumu startam turnīrā.

LKL medaļu ieguvēji pēdējos 10 gados

GadsČempioneFinālisteBronza4. vieta
2017ŽalgirisLietkabelisLietuvos RytasNeptūnas
2016ŽalgirisNeptūnasLietuvos RytasJuventus
2015ŽalgirisLietuvos RytasJuventusNeptūnas
2014ŽalgirisNeptūnasLietuvos RytasPrienai
2013ŽalgirisLietuvos RytasNeptūnasPrienai
2012ŽalgirisLietuvos RytasPrienaiŠiauliai
2011ŽalgirisLietuvos RytasPrienaiJuventus
2010Lietuvos RytasŽalgirisŠiauliaiJuventus
2009Lietuvos RytasŽalgirisŠiauliaiNeptūnas
2008ŽalgirisLietuvos RytasŠiauliaiAlytus

Izmantotie resursi:
Tete-a-Tete Casino-LKL | Lietuvos krepšinio lyga

  +1 [+] [-]

, 2017-06-10 22:21, pirms 7 gadiem
Lietkabelis dažu sezonu laikā no šaubīgas toto komandas līdz Lietuvas finālam un dalībai eirokausā. Neptunas solis atpakaļ.