Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Kuksikam 17 punkti pret "Olympiacos" un pēdējā vieta grupā

Rolands Eliņš

Kuksikam 17 punkti pret "Olympiacos" un pēdējā vieta grupā
Rihards Kuksiks
Foto: Nn-basket.ru

ULEB Eirolīgas sezonu noslēgusi Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētā "Nizhny Novgorod", kura izbraukumā piekāpās "Olympiacos" (70:77) un F grupā ieņēma pēdējo vietu. Šodienas mača trešā ceturtdaļa izvērtās rezultatīva Rihardam Kuksikam, kurš tajā guva desmit punktus, bet spēlē kopā - 17.

Ainara Bagatska vadītā "Nizhny Novgorod" jau pirms šodienas spēles bija zaudējusi cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, un Pirejās neieradās tās līderi Teilors Ročestijs un Terenss Kinzijs. Treneris Bagatskis gan pirms spēles bija norādījis, ka neplānot atdot uzvaru "Olympiacos" bez cīņas un izteicās, ka viņa komandā ir vairāki spēlētāji, kas sevi pierādījuši treniņos un alkst lielāku maču gaisotni.

Rihards Kuksiks laukumā devās sākumsastāvā un jau otrajā minūtē guva savus pirmos divus punktus. Tiesa, puslaika turpinājumā viņa pārējie trīs metieni nebija precīzi, turklāt "Nizhny Novgorod" vairākkārt neizmantoja vieglas iespējas no groza apakšas, kamēr mājinieki izrāvās desmit punktu vadībā (pēc pirmā puslaika 40:30).

Otrā puslaika sākumā Kuksiks iemeta tālmetienu un tika arī pie bumbas trieciena grozā no augšas, gūstot piecus punktus pēc kārtas un palīdzot "Nizhny Novgorod" pievilkt līdz -4. "Olympiacos" centās vēlreiz atrauties, taču Kuksiks vēlreiz iemeta trejaci un nākamajā uzbrukumā uzsāka piespēļu sēriju, kas noveda pie vēl trim punktiem, un grieķu komanda pieprasīja pārtraukumu. NN trešajā ceturtdaļā uzvarēja ar 26:16 un spēja panākt neizšķirtu, turklāt Kuksiks bija guvis desmit punktus.

Izšķirošo ceturtdaļu "Olympiacos" uzsāka ar izrāvienu 9:2, un arī turpinājumā Bagatska komandai spēle uzbrukumā nevedās. Spēles un Eirolīgas sezonas pēdējās desmit minūtēs gūti tikai 14 punkti, un izbraukumā zaudēts ar 70:77. F grupā Ņižņinovgorodas komanda līdz ar to paliek ar trim uzvarām un pēdējo vietu.

Kuksikam pēdējās sekundēs bija iespēja iedankot, taču viņš tika nobloķēts. Bumba gan palika NN, un Kuksiks pēdējā sekundē iemeta tālmetienu, palielinot savu punktu skaitu līdz 17 (1p. 2/2, 2p. 3/7, 3p. 3/6). Viņam arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas personiskās piezīmes. Viņam esot laukumā, komanda guva par četriem punktiem vairāk nekā pretinieki. Jāpiebilst, ka Kuksikam šī ir rezultatīvākā spēle Eirolīgā, pārspējot pret "Fenerbahce" samestos 13 punktus.

Citās spēlēs

Pirms šī vakara spēkā vēl bija intriga par E grupas uzvarētāju, proti, "Real" vai "Barcelona". Lai Madrides komanda paliktu otrā, tai bija jāzaud Kauņas "Žalgirim", bet "Barcelona" bija jāpieveic "Galatasaray". Katalonijas klubs ar savu uzdevumu tika galā un sagrāva turkus ar 88:65, turklāt Ante Tomičs pamanījās sakrāt 20 punktus 19 minūšu laikā, trāpot 9/10 metieniem no spēles. Taču pārliecinoša uzvara arī Madridei, jo, lai arī Kauņas komanda pirmajā puslaikā pretojās visai cienīgi (otrajā ceturtdaļā uzvarēts 31:19), otrajā puslaikā "Real" pārņēma mača iniciatīvu un uzvarēja 99:83.

Līdz ar to "Real" ceturtdaļfinālā spēlēs pret "Anadolu Efes", bet "Barcelona" cīnīsies ar "Olympiacos". Savukārt Jāņa Blūma un "Panathinaikos" pretinieks būs Maskavas CSKA.

E apakšgrupas kopvērtējums

V.KomandaU - Z
1.Madrides Real11 - 3
2.FC Barcelona11 - 3
3.Maccabi Electra9 - 5
4.Panathinaikos7 - 7
5.Berlīnes Alba7 - 7
6.Žalgiris5 - 9
7.Crvena Zvezda4 - 10
8.Galatasaray2 - 13

F apakšgrupas kopvērtējums

V.KomandaU - Z
1.CSKA12 - 2
2.Fenerbahce Ulker11 - 3
3.Olympiacos10 - 4
4.Anadolu Efes6 - 8
5.Laboral Kutxa6 - 8
6.Armani Jeans4 - 10
7.Unicaja4 - 10
8.Nizhny Novgorod3 - 11

Eirolīgas ceturtdaļfināla pāri

Komanda 1Komanda 2
RealAnadolu Efes
Fenerbahce UlkerMaccabi Electra
Maskavas CSKAPanathinaikos
BarcelonaOlympiacos

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +1 [+] [-]

, 2015-04-10 19:54, pirms 9 gadiem
redzēju tikai otro puslaiku un ne īpaši saprotu tos papagaiļus, kas regulāri žēlojas par Kuksika aizsardzību. Ļoti atzīstami.

     [+] [-]

, 2015-04-10 20:08, pirms 9 gadiem
laba spēle Kuksikam!

     [+] [-]

, 2015-04-10 20:08, pirms 9 gadiem
Vismaz Kuksiks malacis! Lai veicas turpmāk!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-10 20:35, pirms 9 gadiem
disciplīns rakstīja: redzēju tikai otro puslaiku un ne īpaši saprotu tos papagaiļus, kas regulāri žēlojas par Kuksika aizsardzību. Ļoti atzīstami.
zelojas tie, kas redzejushi vienu sezonu Kuksiku spelejam un kladzina visu laiku non-stop vienu un to pashu ietekmejoties veel no expertiem!! Kux malacis, nedaudz zalo gaismu un bus vel labak.

     [+] [-]

, 2015-04-10 20:48, pirms 9 gadiem
Pie Bagija sācis nedaudz atvērties. Nu lai veicas VTB līgā.

     [+] [-]

, 2015-04-10 20:56, pirms 9 gadiem
Super! Pēc Dāvja traumas 3.ais numurs vajadzīgs kā ēst.

     [+] [-]

, 2015-04-10 20:58, pirms 9 gadiem
Rihards izlasē spēlēs lielu lomu

     [+] [-]

, 2015-04-10 21:10, pirms 9 gadiem
disciplīns rakstīja: redzēju tikai otro puslaiku un ne īpaši saprotu tos papagaiļus, kas regulāri žēlojas par Kuksika aizsardzību. Ļoti atzīstami.
Šito ievazāja Valters vecākais, un visi dzied līdzi. Nu nav jau viņš ļoti stiprs D, bieži netieik kājās līdzi, utt., bet nu, piedodiet, kuri tad būtu tie Latvijas defa monstri, ka īpaši j''akritizē Kuksiks? Tā ir kopīga problēma daudziem.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-10 21:24, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Šito ievazāja Valters vecākais, un visi dzied līdzi. Nu nav jau viņš ļoti stiprs D, bieži netieik kājās līdzi, utt., bet nu, piedodiet, kuri tad būtu tie Latvijas defa monstri, ka īpaši j''akritizē Kuksiks? Tā ir kopīga problēma daudziem.
jā, bet to ko šodien otrajā puslaikā redzēju, tad tur bija vismaz kādas 4 vai vairāk reizes, kad tīri noturēja un tika līdzi. varbūt dažreiz liekas drusku lēnīgi, bet toties prātīgi un rezultāts ir - uzbrucējs spiests mest kautko grūtu pāri rokām vai pārdomāt un pretī tomēr bija olympiacos ne kautkādi vārguļi. Ok, pārslavēt viņa aizsardzību arī nav vajadzīgs, bet uzskatu ka tā ir diezgan pieklājīga.

     [+] [-]

, 2015-04-10 21:30, pirms 9 gadiem
disciplīns rakstīja: jā, bet to ko šodien otrajā puslaikā redzēju, tad tur bija vismaz kādas 4 vai vairāk reizes, kad tīri noturēja un tika līdzi. varbūt dažreiz liekas drusku lēnīgi, bet toties prātīgi un rezultāts ir - uzbrucējs spiests mest kautko grūtu pāri rokām vai pārdomāt un pretī tomēr bija olympiacos ne kautkādi vārguļi. Ok, pārslavēt viņa aizsardzību arī nav vajadzīgs, bet uzskatu ka tā ir diezgan pieklājīga.
Piekrītu. Kuksika nolikšana ir pilnīgi garām. Aizspriedumu kalngals. Paskatīsimies uz tiem citiem viņa pozīcijas spēlētājiem potenciālajā izlasē: MM no VEF vispār bieži vien noguļ sedzamo, iekrīt uz pikenroliem regulāri; Janičenoks, ja uzskatām par 2-3 pozīcijas spēlētāju, šosezon - no comment, kas tur vēl mums paliek - īpaši nekas. Ā Timma, kas var būt gan 3, gan 4, bet nu defā neko labāks jau nav. Garāks tikai.

     [+] [-]

, 2015-04-10 22:23, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Piekrītu. Kuksika nolikšana ir pilnīgi garām. Aizspriedumu kalngals. Paskatīsimies uz tiem citiem viņa pozīcijas spēlētājiem potenciālajā izlasē: MM no VEF vispār bieži vien noguļ sedzamo, iekrīt uz pikenroliem regulāri; Janičenoks, ja uzskatām par 2-3 pozīcijas spēlētāju, šosezon - no comment, kas tur vēl mums paliek - īpaši nekas. Ā Timma, kas var būt gan 3, gan 4, bet nu defā neko labāks jau nav. Garāks tikai.
Timma ir labāks par Kuksiku aizsardzībā, tas ir viennozīmīgi + Mejeris liek klāt aizsardzībā....Kuksiks ir vidējs aizsardzībā, ir pretinieki, kuriem viņš tiek līdzi un ir tādi, kuri viņu apspēlē bez lielām problēmām

     [+] [-]

, 2015-04-10 22:47, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Timma ir labāks par Kuksiku aizsardzībā, tas ir viennozīmīgi + Mejeris liek klāt aizsardzībā....Kuksiks ir vidējs aizsardzībā, ir pretinieki, kuriem viņš tiek līdzi un ir tādi, kuri viņu apspēlē bez lielām problēmām
Un? Starp citu, kā tieši Timma ir labāks aizsardzībā? Es jau teicu, ka labāks, jo garāks. Visādi citrādi, nekāda starpība. Pavēro spēles, nevis fano.

     [+] [-]

, 2015-04-10 22:58, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Un? Starp citu, kā tieši Timma ir labāks aizsardzībā? Es jau teicu, ka labāks, jo garāks. Visādi citrādi, nekāda starpība. Pavēro spēles, nevis fano.
es jau vēroju, Timma ir atlētiskāks, labāks posta spēlē, pārsvarā visiem pretspēlētājiem tiek līdzi, respektīvi ātrs spēlētājs, viņš tāds BKV bija un šosezon tik liek vēl klāt

     [+] [-]

, 2015-04-10 23:39, pirms 9 gadiem
Malacis!

     [+] [-]

, 2015-04-10 23:43, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: es jau vēroju, Timma ir atlētiskāks, labāks posta spēlē, pārsvarā visiem pretspēlētājiem tiek līdzi, respektīvi ātrs spēlētājs, viņš tāds BKV bija un šosezon tik liek vēl klāt
Tur arī viņam būtu jāspēlē. Normāls 4 nr. ar metienu.

     [+] [-]

, 2015-04-10 23:46, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Tur arī viņam būtu jāspēlē. Normāls 4 nr. ar metienu.
viņš ātrumā neatpaliek no 3.nr pozīcijas spēlētājiem, tā kā labāk tur, jo tur viņam ir daudz lielāks pārsvars, kuru vēl nav iemācījies īsti izmantot

     [+] [-]

, 2015-04-11 11:58, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: viņš ātrumā neatpaliek no 3.nr pozīcijas spēlētājiem, tā kā labāk tur, jo tur viņam ir daudz lielāks pārsvars, kuru vēl nav iemācījies īsti izmantot
Varbūt jau, bet kā stretch out 4 nr. būtu lielas priekšrocības (sk. Novickis). Tas , ka viņš VEFā samērā bieži driblējas PG vai 2 nr. pozīcijā nav īsti normāli.

     [+] [-]

, 2015-04-11 13:17, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Varbūt jau, bet kā stretch out 4 nr. būtu lielas priekšrocības (sk. Novickis). Tas , ka viņš VEFā samērā bieži driblējas PG vai 2 nr. pozīcijā nav īsti normāli.
Skatoties no spēles situācijas un attīstības viedokļa tas nemaz slikti nav, tā viņš kļūst daudzpusīgāks spēlētājs, kaut vai ņemsim to pašu Biedriņa piemēru, viņam priekš centra bija ļoti labs dribls un visa kustību amplitūda tikai tāpēc, ka agrāk viņš pa pg mauca un tam ielika pamatus....It kā jā nav pareizi, ka tā bumbojas, bet tai pašā laikā viņš tādejādi gūst priekšrocības pret pretiniekiem, teiksim labāks dribls, ātrāk pirmo soli veic utt.