Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Īpašnieks: "Šī ir sliktākā "Maccabi" sezona, esam zaudējuši 5-6 miljonus dolāru"

Andrejs Siliņš

Īpašnieks: "Šī ir sliktākā "Maccabi" sezona, esam zaudējuši 5-6 miljonus dolāru"
Deivids Federmens
Foto: maccabi.co.il

Viens no Izraēlas bagātākā basketbola kluba Telavivas "Maccabi" īpašniekiem Deivids Federmens intervijā izraēliešu žurnālistam Deividam Pikam atklāti komentējis šausmīgo komandas sezonu, nosaucot to par visu laiku sliktāko kluba pastāvēšanas vēsturē.

"Šī ir "Maccabi" sliktākā sezona. Vēsturē. Kā vadība esam pieņēmuši dažus drausmīgus lēmumus un tāpēc zaudējuši ap pieciem sešiem miljoniem dolāru," sacīja Federmens, kuram pieder maza kluba daļa. Pēdējo sezonu laikā "Maccabi" budžets bijis nemainīgs - 20 miljoni dolāru sezonā.

Neraugoties uz pieejamajiem finanšu resursiem, "Maccabi" izgāzās ULEB Eirolīgā, pirmo reizi neiekļūstot Top16. Šovakar "Maccabi" jāspēlē pēdējā Eiropas kausa Last32 spēle, tiekoties ar "Nizhny Novgorod". Tikai uzvarētāja iekļūs izslēgšanas turnīrā. °Novembra vidū par komandas galveno treneri tika iecelts horvātu speciālists Žans Tabaks, taču arī viņa vadībā komandas sniegums nav piedzīvojis straujus uzlabojumus.

"Ļoti cienu Žanu Tabaku, viņš vienmēr runā to, ko domā," Federmens noliedz, ka kluba vadība atkal domātu par trenera maiņu. "Decembrī gribēju, lai parakstām līgumu ar Sofokli Šorcaniti, bet Žans Tabaks teica - ja parakstīsim "lielo Sofo", mums būs jāmeklē jauns treneris.[..] Mūsu sastāvs nav pietiekami labs, lai uzvarētu Eiropas kausā. Cīņa būs ļoti smaga. Sastāvā ir tādi spēlētāji, kuri nav cienīgi valkāt "Maccabi" formastērpu."

"Parakstīt spēlētājus uz īsiem termiņiem bija liela kļūda. Vēlējāmies iegūt laiku, lai tiktu pie labākiem spēlētājiem. Izgāzāmies un dabūjām kārtīgu mācību," Federmens vērš kritiku savā un pārējās vadības virzienā. "Nākamsezon "Maccabi" rindās būs 12 spēlētāji, kas Eirolīgā spēs cīnīties pret CSKA, "Barcelona" un Madrides "Real"." No pašreizējiem spēlētājiem līgumi uz nākamo sezonu ir spēkā tikai diviem - Devinam Smitam un Trevoram Mbakvem, kuru gan iespējams atbrīvot pēc sezonas.

"Mūsu treneri un ģenerālmenedžeris Nikolā Vujčičs sacīja, ka Džordans Fārmārs un Teilors Ročestijs nebūs iederīgi komandā, bet mēs, menedžments, ticējām, ka viss būs kārtībā. Parakstīt līgumu ar Fārmāru bija kļūda," atzina Federmens. Fārmārs par šo sezonu saņem 2,8 miljonus dolāru un, lai gan janvārī spēlētājs tika atbrīvots, līgums bija garantēts, līdz ar to bijušais NBA basketbolists tik un tā saņems visu līgumā paredzēto summu.

Sezonas laikā "Maccabi" vēlējās piesaistīt komandai serbu spēka uzbrucēju Zoranu Ercegu, kurš pēdējo reizi laukumā devās Stambulas "Galatasaray" rindās pagājušajā sezonā. "Vasarā mums viņu piedāvāja par 1,5 miljoniem eiro.. Vēlā atkal izskatījām viņa kandidatūru, kad tuvojās jaunu spēlētāju pieteikšanas termiņš Eiropas kausā. Tomēr bijām skeptiski noskaņoti par viņa spēju iejusties, un arī viņš atteicās parakstīt līgumu tikai ar Eiropas kausa komandu."

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - eurobasket.com

     [+] [-]

, 2016-02-10 11:30, pirms 8 gadiem
Jāņem Bagijs pa coach nākamajā sezonā, par turpat 18 citroniem viņš varētu uztaisītu tādu blici, ka CSKA būtu jāuzmanās.