Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" viceprezidentu Kleizu soda par ielaušanos tiesnešu telpā un tiesnešu kritizēšanu

Rolands Eliņš

"Rytas" viceprezidentu Kleizu soda par ielaušanos tiesnešu telpā un tiesnešu kritizēšanu
Lins Kleiza
Foto: Žygimanto Gedvilos/15min.lt

Pēc vakardienas Lietuvas Basketbola līgas (LKL) lielās spēles starp „Žalgiri” un „Rytas” (70:67) līgas vadība lēmusi par 1200 eiro lielu sodu „Rytas” komandai par tās viceprezidenta Lina Kleizas rīcību, paužot neapmierinātību par tiesnešu darbību.

Pēc „Žalgira” izcīnītās uzvaras abu slaveno Lietuvas klubu sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ļoti neapmierināts par spēles tiesnešu rīcību bija „Rytas” viceprezidents, bijušais NBA spēlētājs Lins Kleiza. Lietuvas mediji vēsta, ka viņš pēc spēles agresīvi ielauzies tiesnešu istabā un izteicis viņiem savus pārmetumus.

Pēc tam Kleizam tika vaicāts par viņa reakciju, un septiņas sezonas NBA pavadījušais Kleiza neslēpa savu nepatiku pret spēlē novēroto: „Nevajadzēja nemaz skatīties spēli, lai saprastu, ka kaut kas nav kārtībā. Kā tas ir iespējams, ka „Žalgirim” ir 29 soda metieni, bet „Rytas” tikai 13?”

Kleiza labi apzinājās, ka viņa asā reakcija varētu kļūt par pamatu soda naudai klubam, taču viņam bija vienalga par to: „Soda nauda nav problēma. Līgai ir nepieciešams cienīt mūs, nevis norakstīt mūs.”

Tieši soda naudu „Rytas” arī ir saņēmusi par tās pārstāvju veikto tiesneši kritizēšanu. Soda nauda noteikta 1200 eiro apmērā, un lēmumā vēstīts, ka Kleiza agresīvi vērsies pret tiesnešiem, apvainojis viņus un draudējis, kā arī pēc tam necienīgi izteicies par tiesnešu darbību medijos. Brīdinājumu saņēmis arī komandas treneris Rims Kurtinaitis par pēcspēles preses konferencē izteiktajām šaubām par tiesnešu neitralitāti.

Izmantotie resursi:
LKL skyrė baudą L.Kleizai ir „Lietuvos ryto“...

  +4 [+] [-]

, 2017-10-09 18:21, pirms 6 gadiem
Šūdas ne sviestas, Vilnius ne miestas
Bybis ne šlanga, rytas ne komanda

     [+] [-]

, 2017-10-09 19:12, pirms 6 gadiem
Nesaprotu šo loģiku, ja pretiniekam ir 29 soda metieni, tad mums arī vajag tikpat.
Spēli neredzēju un iespējams ka Linas pamatoti uzbrauca pelēkajiem, bet nu tas arguments ir sviestains.
Protokolā rytas ir 12 kļūdas, bet žalgiris 20
Tā taču arī ir netaisnība, vajag abām komandām pa 20.

     [+] [-]

, 2017-10-09 19:23, pirms 6 gadiem
Nu nezinu, skatījos spēli, nelikās ka kādam pietiesā. Emocijas laukumā gan sita augstu vilni.