Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mačvanam vēlreiz ceļgala savainojums, jāizlaiž vairāki mēneši

Andrejs Siliņš

Mačvanam vēlreiz ceļgala savainojums, jāizlaiž vairāki mēneši
Milans Mačvans
Foto: SIPA / Scanpix

28 gadus vecais Serbijas basketbola izlases spēka uzbrucējs Milans Mačvans otro reizi viena kalendārā gada laikā guvis nopietnu ceļgala savainojumu, kā rezultātā nevarēs palīdzēt savai Minhenes "Bayern" komandai vairākus mēnešus.

28 gadus vecais Mačvans janvārī saplēsa ceļgala krusteniskās saites, taču bija gatavs atgriezties uz jaunās sezonas sakumu. Tomēr gatavošanās laikā jaunajai sezonai basketbolists vēlreiz iedzīvojies nopietnā ceļgala savainojumā. Pagaidām netiek ziņots, kas konkrēti par vainu konstatēta Mačvanam, vien tas, ka spēlētājs nevarēs doties laukumā vismaz vairākus mēnešus.

206 centimetrus garais un 107 kilogramus smagais Mačvans pagājušā gada vasarā parakstīja divu gadu līgumu ar Minhenes "Bayern". Pirmās sezonas vidū Mačvans guva savainojumu, bet komanda jūnijā izcīnīja Vācijas čempiontitulu un nodrošināja spēlēšanu ULEB Eirolīgā jaunajā sezonā.

Eirolīgā Mačvans spēlējis iepriekš piecas sezonas, pārstāvot Telavivas "Maccabi", Belgradas "Partizan", Stambulas "Galatasaray" un Milānas "Olimpia" vienības. Mačvans karjeras laikā izcīnījis Itālijas, Turcijas, Serbijas, Izraēlas un Vācijas čempiontitulus, kā arī kausus.

2009. gadā Mačvans tika atzīts par ULEB Eiropas kausa Uzlecošo zvaigzni, bet divus gadus vēlāk ar 54. numuru spēka uzbrucēju NAB draftā izvēlējās Klīvlendas "Cavaliers".