Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA paraksta līgumu ar NBA netikušo Ukrainas izlases kandidātu Bolomboju

Andrejs Siliņš

CSKA paraksta līgumu ar NBA netikušo Ukrainas izlases kandidātu Bolomboju
Džoels Bolombojs
Foto: AP / Scanpix

Krievijas čempione basketbolā Maskavas CSKA, turpinot komandas sastāva komplektēšanu, piesaistījusi spēka uzbrucēju Džoelu Bolomboju, kurš regulāri bijis Ukrainas izlases kandidāts, taču valstsvienībā vēl debitējis nav.

24 gadus vecais Bolombojs pēc koledžas pabeigšanas 2016. gadā tika izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar 52. numuru, bet debijas sezonā NBA nospēlēja 12 spēles Jūtas "Jazz" rindās. Pirmajās divās sezonās Bolombojs pārsvarā spēlēja Attīstības līgā, pagājušajā sezonā tiekot pie vēl astoņiem mačiem NBA nu jau Milvoki "Bucks" sastāvā. Šovasar Bolombojs centās vasaras līgā pierādīt savu atbilstību NBA un cerēja uz līguma noslēgšanu.

Tas neizdevās, tāpēc tagad 206 centimetrus garais un 103 kilogramus smagais basketbolists nolēmis izmantot iespēju sākt pelnīt lielo naudu. Proti, Bolombojs atgriezies Eiropā un parakstījis līgumu ar Maskavas CSKA uz trim sezonām. Līdz ar to jaunajā sezonā spēka uzbrucējs debitēs ULEB Eirolīgā, kā arī spēlēs VTB Vienotajā līgā.

Bolomboja vārds daudz locīts Ukrainas izlases sakarā. 1994. gadā Bolombojs piedzima Doņeckā krievietes un Kongo iedzīvotāja ģimenē, bet jau vidusskolas laikā pārcēlās uz ASV. Arī pagājušās sezonas gaitā, kad Ukrainai bija jāspēlē Pasaules kausa kvalifikācijas spēles pret Latviju, ukraiņi cerēja, ka Bolombojs varētu palīdzēt izlasei, jo pats bija Attīstības līgā, ko teorētiski varēja apvienot ar izlašu logiem.

CSKA starpsezonā piesaistījuši itāliešu aizsargu Danielu Haketu, Parmā spēlējušo gados jauno krievu aizsargu Ivanu Uhovu, kā arī uzbrucējus Aleku Pītersu un Džoelu Bolomboju.

Tikmēr Eirolīgas čempione Madrides "Real" citam spāņu klubam "San Pablo Burgos" izīrējusi 19 gadus veco melnkalniešu uzbrucēju Dino Radončiču. Kopā ar "Real" talantīgais spēlētājs izcīnīja gan Eirolīgas, gan Spānijas čempiontitulus, tomēr pie nozīmīga spēles laika nespēja tikt.

     [+] [-]

, 2018-08-09 17:06, pirms 6 gadiem
Esot runa ka Bolombojs gribot pārstāvēt Krieviju.

     [+] [-]

, 2018-08-09 19:02, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka šosezon CSKA nebūs simpātisks sastāvs.. Kas ar Žalgiri?