Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Trinkjēri vietā pie "Partizan" stūres stājas līdzšinējais asistents Ščepanovičs

Andrejs Siliņš

Trinkjēri vietā pie "Partizan" stūres stājas līdzšinējais asistents Ščepanovičs
Vlado Ščepanovičs. Foto: Savo Prelević / vijesti.me

Slavenais Serbijas basketbola klubs Belgradas "Partizan", ko aizvadītajā sezonā pārstāvēja Latvijas valstsvienības uzbrucējs Žanis Peiners, galvenā trenera amatā apstiprinājis melnkalniešu speciālistu Vlado Ščepanoviču, kurš līdz šim bija asistents.

Itālijas speciālists Andrea Trinkjēri, kurš vadīja "Partizan" pēdējās divas sezonas, pēc kluba vadības lūguma koronavīrusa pandēmijas dēļ izraisītās ekonomiskās krīzes dēļ būtiski samazināt atalgojumu, izmantoja iespēju atteikties no turpmākās sadarbības. Aizkulisēs runā, ka Trinkjēri jau vienojies par līgumu ar Minhenes "Bayern", bet Vācijas superklubs pagaidām vēl to nav oficiāli izsludinājis.

Tikmēr "Partizan", meklējot jaunu treneri, kas spētu apmierināt kluba vadības ambīcijas atgriezties Eirolīgā, atbildi atradis turpat netālu. Proti, par "Partizan" galveno treneri iecelts 44 gadus vecais Vlado Ščepanovičs. Melnkalnes speciālists bija asistents Trinkjēri ne vien pēdējās divas sezonas Belgradas vienībā, bet arī vienu sezonu pirms tam Bambergas "Brose" klubā Vācijā. Tāpat Ščepanovičs, kurš spēlētāja gaitas noslēdza 2011. gadā, kā treneris strādājis savā dzimtajā Podgoricas "Buducnost" klubā.

Belgradas "Partizan" arī nākamajā sezonā bez Adrijas līgas un Serbijas čempionāta spēlēs ULEB Eirokausā. Klubs šovasar saņēma finansiāli izdevīgu piedāvājumu no FIBA, lai pārietu uz Čempionu līgu, taču atteicās no tā, jo aizvien cer nonākt Eirolīgā. Aizkulisēs runā, ka Eirolīga apsolījusi labākajai Belgradas komandai vienu ilgtermiņa licenci dalībai Eirolīgā, sākot ar 2021./2022. gada sezonu.

Žanim Peineram, kurš sezonas otrajā pusē nespēlēja savainojuma dēļ, līgums ar "Partizan" beidzās pēc aizvadītās sezonas.