Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Žalgiris" saspēles vadītāja pozīcijā izvēlas bijušo vefieti Peresu

"Žalgiris" saspēles vadītāja pozīcijā izvēlas bijušo vefieti Peresu
Alekss Peress. Foto: VTB līga

Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris" oficiāli paziņojis par meksikāņu saspēles vadītāja Aleksa Peresa piesaistīšanu. Basketbolists pirms divām sezonām pārstāvēja Latvijas komandu "VEF Rīga".

26 gadus vecais Alekss Peress aizvadīto sezonu pavadīja Turcijas komandā "Banvit" un praktiski jau bija vienojies ar citu Turcijas komandu "Galatasary" par spēlēšanu tās rindās nākamajā sezonā. Taču turku superklubs "Fenerbahce" savās rindās pārvilināja Kauņā spēlējošo Leo Vestermanu. Līdz ar to "Žalgirs" strauji meklēja aizvietotāju Vestermanam un izvēle krita par labu tieši Peresam, kurš ātri piekrita Eirolīgas kluba piedāvājumam.

Aizvadītajā sezonā "Banvit" rindās Peress viesojās Ventspilī, aizvadot spēli FIBA Čempionu līgas turnīrā. Kopumā šajā līgā meksikānis nospēlēja 16 mačus, izceļoties ar 12,8 punktiem un 5,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt Turcijas līgā saspēles vadītājam 14,7 punkti un 5,6 rezultatīvas piespēles. Abos rādītājos Peress bija komandas līderis. Gadu iepriekš, spēlējot Rīgas VEF sastāvā, Peress Latvijas čempionātā aizvadīja 28 mačus, sakrājot 10,6 punktus un 5,9 rezultatīvas piespēles, bet Krievijas atklātajā čempionātā meksikānim 27 mači, kuros gūti 13 punkti un izdarītas 5,9 piespēles.

Pirms pievienošanās "Žalgiris" komandai Peress spēlējis Meksikā, Venecuēlā, Izraēlā, Argentīnā, Latvijā un Turcijā. Saspēles vadītājs ir arī Meksikas valstsvienības dalībnieks. Izlases sastāvā basketbolists ieguvis Ameriku kausa bronzu 2017. gadā.

Lietuvas komandas rindās Alekss Peress dalīs saspēles vadītāja pienākumus ar lietuvieti Luku Lekaviču, kurš pēc diviem gadiem "Panathinaikos" rindās atgriezies dzimtenē. Peress līgumu ar "Žalgiri" noslēdzis uz trīs gadiem pēc sistēmas 1+1+1.


, 2019-07-09 11:29, pirms 5 gadiem
Apsveicu Peresu! Viens no labākajiem ļegionāriem Latvijas basketbola līgā.
, 2019-07-09 11:37, pirms 5 gadiem
Zināju, ka viņš tiks Eirolīgā, bet nedomāju, ka tik ātri. Prieks, ka bija iespēja viņu vērot Latvijā.
, 2019-07-09 11:43, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Zināju, ka viņš tiks Eirolīgā, bet nedomāju, ka tik ātri. Prieks, ka bija iespēja viņu vērot Latvijā.
Tā arī Tu ne uz vienu viņa un vafelnieku spēli klātienē nebiji !!! 😂
, 2019-07-09 12:43, pirms 5 gadiem
Varēja jau sakopt paduses...
, 2019-07-09 14:02, pirms 5 gadiem
Špīlers jau labs bija, bet zeltu LV nedabūja..
, 2019-07-09 15:25, pirms 5 gadiem
Jā,Peress Latvijā bija labs,jebkura komanda no tāda spēlētāja neatteiktos!
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.