Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" apstiprina trīs gadu līgumu ar Kairi, kurš esot atteicies no daudz ienesīgāka līguma Krievijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rytas" apstiprina trīs gadu līgumu ar Kairi, kurš esot atteicies no daudz ienesīgāka līguma Krievijā
Donalds Kairis. Foto: rytasvilnius.lt

Lietuvas otrais spēcīgākais basketbola klubs Viļņas "Rytas" apstiprinājis informāciju par 43 gadus vecā speciālista Donalda Kaira nolīgšanu, ar viņu noslēdzot līgumu uz trim sezonām. Karjeras laikā Kairis ir strādājis arī Latvijā.

Donalds Kairis kopš februāra bija VTB līgas kluba Saratovas "Avtodor" galvenais treneris, un viņam bija spēkā vienošanās arī uz nākamo gadu, pie tam līgums bijis daudz ienesīgāks nekā Viļņas "Rytas" piedāvātais, teikts Lietuvas kluba mājaslapā. Tomēr 43 gadus vecais speciālists bez ilgas domāšanas pieņēmis piedāvājumu atgriezties mājās.

"Lēmuma pieņemšanas laikā nauda nespēja vadošo lomu. Man svarīgākais ir strādāt interesantā klubā. "Rytas" zina visā Eiropā, tā ir komanda ar dziļām tradīcijām. Vienībai ir kaislīgi fani, un ticu, ka kopā pārstāvēsim Viļņu kā nākas," pēc līguma parakstīšanas teica Kairis. "Mani apmierina kluba vīzija. "Rytas" izaudzinājusi vairākus Lietuvas izlases spēlētājus. Esmu priecīgs, ka varu nākt talkā."

Iepriekš par "Rytas" galveno treneri strādāja Daiņus Adomaitis, kuram palīdzēja Uvis Helmanis. Viļņas vienība par Lietuvas čempioni pēdējoreiz kronēta 2010. gadā, un tas bija trešais tituls piecu gadu laikā. Turpinājumā bijuši seši sudrabi un trīs bronzas, Lietuvā dominējot valsts vienīgajam Eirolīgas klubam Kauņas "Žalgirim".

Nesen tika paziņots, ka "Rytas" pēc 17 gadiem, kas pavadīti ULEB organizētajos turnīros Eirokausā un Eirolīgā, pieņēmusi FIBA piedāvājumu no nākamās sezonas startēt Čempionu līgā. Viļņas klubs par pāreju uz FIBA organizēto turnīru saņems 250 000 eiro, kā arī katru sezonu FIBA apsolījusi prēmēt klubu, ja tas vietējā čempionātā tiek pie godalgām (par zeltu 400 000 eiro, par sudrabu 250 000 eiro, par bronzu 150 000 eiro).

Jāpiezīmē, ka Kairis ir pēdējais Rīgas ASK galvenais treneris, vadības grožus pārņemot no tautieša Ramūna Butauta, kura vadībā ir strādājis arī Lietuvas valstsvienībā.

Izmantotie resursi:
https://www.rytasvilnius.lt/lt/nauj...