Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuvas basketbola līgas finālsērija sākas ar "Žalgira" uzvaru pār "Rytas"

Rolands Eliņš

Lietuvas basketbola līgas finālsērija sākas ar "Žalgira" uzvaru pār "Rytas"
Šarūns Jasikevičs
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas basketbola līgā sākusies finālsērija, un Kauņas „Žalgiris” to atklāja ar uzvaru savā laukumā ar 96:83. 24 punktus guva Artūrs Milaknis.

Sosezon Eirolīgas „Final Four” sasniegušais Kauņas „Žalgiris” pirmās divas izslēgšanas spēļu kārtas Lietuvas līgā pārvarēja bez zaudējumiem, sakaujot gan „Nevežis”, gan „Lietkabelis”. „Žalgiris” finālā spēlē 25. gadu pēc kārtas, kamēr tās pretiniece „Rytas” tajā atgriezusies pēc divu gadu izlaišanas.

„Rytas” izdevās veiksmīga pirmā ceturtdaļa, kurā izdevās uzvarēt 26:24, bet sekoja krietni pieticīgāks turpinājums, un pirmo puslaiku „Žalgiris” pabeidza ar vadību 50:45. Arī otrajā puslaikā „Rytas” vienībai neizdevās regulāri apturēt Kauņas kluba uzbrukumus, kas noveda pie 96 ielaistiem punktiem un zaudējuma ar 83:96, turklāt pēdējā ceturtdaļā „Žalgira” pārsvars uz brīdi sasniedza arī 21 punktu.

„Žalgira” sastāvā īpaši izcēlās divi spēlētāji – Artūrs Milaknis guva 24 punktus ar gandrīz 100% precizitāti (1p. 2/2, 2p. 2/2, 3p. 6/7), bet leģionārs Brendons Deivīss pievienoja 21 punktu. Kopumā „Žalgiris” realizēja 11 no 19 tālmetieniem, kamēr Rima Kurtinaiša vadītā „Rytas” paspēja izmest 31 trejaci un trāpīt 13. „Rytas” sastāvā ar 17 punktiem labākais bija Roks Giedraitis.

Finālsērijas turpinājums paredzēts pēc divām dienām Viļņā.

Izmantotie resursi:
http://www.lkl.lt/rungtynes/1171#mbt:73-400$t&0=1