Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas sezonas pieciniekā arī "Žalgira" leģionārs Deiviss

Rolands Eliņš

Eirolīgas sezonas pieciniekā arī "Žalgira" leģionārs Deiviss
Brendons Deiviss. Foto: ULEB Euroleague

ULEB Eirolīga paziņojusi aizvadītās sezonas simbolisko piecinieku, kurā iekļauti divi „Fenerbahce” basketbolisti, savukārt par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju nosaukts Valters Tavaress no Madrides „Real”.

No pagājušās sezonas Eirolīgas simboliskā piecinieka savas pozīcijas saglabājuši divi spēlētāji – Grieķijas „Panathinaikos” līderis Niks Kalatess, kurš uzstādīja Eirolīgas rekordu ar 8.7 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē un sakrāja trešo „triple-double” Eirolīgas vēsturē, kā arī Jans Veselijs, čehu uzbrucējs no „Fenerbahce”. Veselijam šī ir trešā simboliskā izlase Eirolīgā. Viņš bija rezultatīvākais spēlētājs (vidēji 12.4 punkti) līgas līdervienībā, kā arī izcēlās ar ceturto labāko efektivitātes koeficientu visā līgā.

Savukārt pirmo reizi simboliskajā izlasē iekļauti trīs spēlētāji – Veselija komandas biedrs Kostass Sloukass, Vils Klaibērns no Maskavas CSKA un Brendons Deiviss no Kauņas „Žalgira”.

Deiviss šosezon bija „Žalgira” līderis un spārnoja Kauņas komandu iekļūšanai izslēgšanas spēlēs. Vidēji mačā viņš guva 14.2 punktus un savāca 5.5 atlēkušās bumbas. Deiviss ir sestais „Žalgira” spēlētājs, kurš izpelnījies šādu atzinību. Tikmēr grieķu saspēles vadītājs Sloukass bija sestais labākais piespēlētājs līgā un uzstādīja karjeras rekordu gūto punktu ziņā (vidēji mačā 11.7). Bet Klaibērns izcēlās ar 13.2 punktiem un 6.9 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē.

No Eirolīgas finālčetrinieka simboliskajā izlasē pārstāvētas tikai divas komandas, kamēr „Anadolu Efes” un Madrides „Real” savu pārstāvju tajā nav. „Real” centra uzbrucējs Valters Tavaress toties izpelnījies sezonas labākā aizsardzības spēlētāja titulu – ar 1.7 bloķētiem metieniem vidēji spēlē viņš bija labākais līgā, kā arī bija starp labākajiem atlēkušo bumbu ziņā pie sava groza. Tavaress ir pirmais „Real” basketbolists, kurš ieguvis šo balvu.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/news/i/9...
https://www.euroleague.net/news/i/9...