Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Eirolīgas klubi draud pamest Spānijas ACB līgu

Eirolīgas klubi draud pamest Spānijas ACB līgu
"Baskonia" mājas spēļu arēna
Foto: Sipa USA / Scanpix

Četri spāņu klubi, kas nākamajā sezonā piedalīsies ULEB Eirolīgā, izteikuši draudus vietējā Spānijas čempionāta vadībai atstāt ACB līgu, ja tā nepiekāpsies pāris lielajiem klubiem svarīgos jautājumos.

Nākamajā sezonā Eirolīgā atkal spēlēs četras komandas no Spānijas - Madrides "Real", "Barcelona" un "Baskonia" pieder ilgtermiņa licence dalībai Eiropas klubu prestižākajā turnīrā, bet Malagas "Unicaja" vietu tajā atguva, pateicoties uzvarai ULEB Eiropas kausa izcīņā.

Spānijas līgas vadības rīkotajā darba sanāksmē, kurā tika lemts par nākamās sezonas kalendāru, piedalījās visu 17 pašreiz ACB līgā spēlējošo klubu pārstāvji. Tomēr lielākās pretenzijas izteikuši četri Eirolīgas klubi, kas uzstāj uz spēļu skaita samazināšanu un proti - līgas sašaurināšanu līdz 16 komandām. Līdz ar Eirolīgas jauno formātu komandām tajā jāaizvada ievērojami lielāks spēļu skaits un, pieskaitot arī vietējā čempionāta cīņas, komandām sanāk pārāk daudz spēļu.

Eirolīgā spēlējošajām spāņu komandām regulārajos turnīros vien jāaizvada kopumā 62 spēles (32 Spānijā + 30 Eirolīgā). Vēl vismaz trīs un ne vairāk kā piecas spēles, ja iekļūst Eirolīgas ceturtdaļfinālā, bet, ja arī "Final Four" turnīrā, tad vēl divas klāt. Savukārt vietējā čempionātā ceturtdaļfinālā sērijas līdz divām uzvarām, bet pusfinālā un finālā - līdz trim uzvarām. Turklāt jāņem vērā, ka arī starp Eirolīgas klubiem aizvien aktīvāk virmo runas par iespēju atgriezties pie sērijām ne tikai ceturtdaļfinālos, bet arī pusfinālos un finālos - tā kā tas bija ULEB Eirolīgas pirmajā sezonā 2001. gadā.

Pirms aktuālās sezonas bija paredzēts, ka čempionātā, tāpat kā iepriekš, jāpiedalās 18 komandām, taču vairāki klubi nespēja izpildīt līgas prasības un beigu beigās ACB vadība nolēma, ka jāspēlē 17 komandām. Tagad "Real", "Barcelona", "Baskonia" un "Unicaja" uzstāj uz to, ka jāsamazina komandu skaits vēl par vienu komandu.

Pārējie 13 klubi šādam scenārijam nepiekrīt, līdz ar to četru Eirolīgas klubu pārstāvji pametuši sanāksmi, draudot vietējo čempionātu pamest pilnībā.

"Real", "Barcelona", "Baskonia" un "Unicaja" šobrīd ieņem četras no pirmajām piecām vietām Spānijas līgā (vienīgais izņēmums - otrajā vietā esošā "Valencia", kas spēlēja Eiropas kausa finālā un allaž mērķē uz atgriešanos Eirolīgā). Tāpat jāatzīmē, ka "Baskonia" un "Real" ir pārliecinošās līderes mājas spēļu apmeklējuma ziņā - vienīgās komandas, ko vidēji mačā Spānijas līgā klātienē vēro vairāk nekā deviņi tūkstoši līdzjutēju.

Izmantotie resursi:
Real Madrid, Barcelona, Baskonia y Unicaja...


, 2017-05-09 21:48, pirms 7 gadiem
Reāli draudi, pie tam, kulisēs virmo iespēja palielināt Eirolīgas sastāvu lai sezonā ir 48 spēles, veidojas slēgtā līga, ar vienu vai trīs wild card, un tad lielajiem klubiem pietiek ar Eirolīgu, un tiks izveidots kās tāds, parko visu laiku runā futbolā lielie klubi.
Savukārt ULEB Eirokausos spēlē regulāro sezonu spēcīgākās komandas, uzvarētājs uzreiz iegūst biļeti uz Eirolīgu, bet tādā veidā FIBA ir spiesta palik ar paliekām un savu čempionu līgu noraut podā. Un nacionālajām komandām draudi arī nevar tikt izteikti, jo lielie nav zem federācijas, a pārējās komandas to tik darīs, lai dabūtu wild card uz eirolīgu.
UN FIBA būs spiesta atgriezties arī pie divu gadu EČ cikla, lai saņemtu naudiņu un izddzīvotu, vienu gadu ir pČ, vienu gadu ir OS četru gadu ciklā.
, 2017-05-09 22:45, pirms 7 gadiem
Es ļoti ceru, ka tā viņi izdarīs un ULEB uztaisīs archdevil aprakstītajam līgas modelim, kurā varbūt kādreiz spēlētu Rīgas klubs.
, 2017-05-09 22:57, pirms 7 gadiem
Vēl ir pāris mači Karaļa kausā.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".