Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Turcijas superlīga gatava sezonu pabeigt arī augustā

Andrejs Siliņš

Turcijas superlīga gatava sezonu pabeigt arī augustā
"Anadolu Efes" līderis Šeins Larkins. Foto: EPA/Scanpix

"Mūsu vēlme ir atsākt turnīrus līdz ko viss atkal būs nedaudz normālāk," Turcijas basketbola federācijas prezidents Hedo Turkoglu vietējam medijam norādījis, ka pagaidām aizvien spēkā ir plāns, kad situācija ar koronavīrusa izplatību normalizēsies, pabeigt esošo sezonu vietējā čempionātā.

"Vēlamies atgriezties laukumā un pabeigt sezonu visās līgās. Saku to cilvēciski. Protams, veselība ir pirmajā vietā. Kopš esmu federācijas vadītājs, esam mēģinājuši organizēt visu caurspīdīgi un godīgi. Mūsu vēlme ir atsākt turnīrus līdz ko viss atkal būs nedaudz normālāk. Šajā ziņā esam atšķirīgi no futbola. Daudzi ārzemju futbolisti palikuši Turcijā, bet ārzemju basketbolisti, īpaši amerikāņi, atgriezušies savās dzimtenēs. Tiksim skaidrībā jūnijā vai jūlijā, varbūt ātrāk, varbūt vēlāk. Kad viss būs normalizējies, vēlamies pabeigt sezonas jūnijā, jūlijā un augustā. Pēc tam plānosim nākamo sezonu," atklāts bija Turkolu.

"Šobrīd lielākā daļa ārzemnieku no mūsu komandām devušies mājās. Kad viņi atgriezīsies, vai viņiem būs jāiziet karantīna? Kad šie jautājumi kļūs skaidrāki, arī mūsu plāns būs skaidrāks. Pabeigsim visu ar godīgu sezonu, lai visi būtu laimīgi un uzvarētāji tiktu noteikti laukumā. Pēc tam varēsim izveidot veselīgāku plānu nākamajai sezonai. Kā organizatori, protams, pieļaujam arī sliktāko scenāriju un gatavojamies tam, bet par to pat nevēlamies šobrīd [publiski] runāt," sacīja federācijas prezidents.

Turcijas čempionāta superlīgā aizvadītas 22 spēļu kārtas no 30 regulārajā sezonā. Ar 19 uzvarām vadībā atrodas Izmiras "Pinar Karsiyaka", bet tikpat uzvaru ir arī otrajā vietā esošajai Stambulas "Anadolu Efes". Trešajā un ceturtajā vietā esošajām "Galatasaray" un "Fenerbahce" ir pa 16 panākumiem.

Uz šo dienu Turcijā konstatēti 38 226 inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, kā arī 812 nāves gadījumi. Oficiāli atveseļojušies tikai 1846 cilvēki.

Izmantotie resursi:
https://www.aa.com.tr/