Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Boloņas "Virtus" gatava uzņemt Eurokausa "Final Eight" turnīru septembrī

Andrejs Siliņš

Boloņas "Virtus" gatava uzņemt Eurokausa "Final Eight" turnīru septembrī
"Virtus" aizsargs Milošs Teodosičs, kuram spēkā līgums arī uz nākamo sezonu. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Itālijas basketbola kluba Boloņas "Virtus" vadība apstiprinājusi, ka gatava uzņemt "Final Eight" turnīra formātu pašreizējās ULEB Eirokausa sezonas pabeigšanai, pat ja tas tiktu aizvadīts septembrī.

Pagaidām Eirolīgas vadība lēmusi nogaidīt un nelikt punktu sezonām Eirolīgā un Eirokausā, un "Virtus", kas ir viena no Eirokausa favorītēm, izrādījusi iniciatīvu uzņemt savās mājās finālturnīru astoņām labākajām komandām. Pat, ja tas tiktu aizvadīts septembrī.

Šobrīd Eirokausā palikušas astoņas komandas, kas turpinās cīņu par trofeju un vietu Eirolīgā, kur tiks abas finālistes. "Virtus" ceturtdaļfinālā jāspēlē pret franču "Monaco", Belgradas "Partizan" pret Kazaņas "Unics", grieķu "Promitheas" pret turku "Tofas" un Malagas "Unicaja" pret itāliešu "Umana Reyer". Klasiskajā formātā uzvarētāji ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā tiktu noskaidroti sērijās līdz diviem panākumiem, bet "Final Eight" formātā - vienā mačā.

"Virtus" nav slēpuši vēlmi spēlēt Eirolīgā un klubs pēdējos gados ambiciozi devies pretī šim mērķim, komplektējot sastāvu, kurā šogad ir Serbijas izlases zvaigznes Milošs Teodosičs un Stefans Markovičs, kā arī nolīgstot par galveno treneri pazīstamo serbu speciālistu Sašu Džordževiču.

Lai gan A sērijas sezona izbeigta bez čempionu izziņošanas, "Virtus" sezonas pārtraukšanas brīdī bija visai stabilā pirmajā vietā ar 18 uzvarām 20 mačos.

Itālijā šobrīd konstatēts trešais lielākais koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits pasaulē - 143 626, no tiem 4204 pēdējās diennakts laikā. No vīrusa miruši 18 279 cilvēki.

Izmantotie resursi:
https://www.ilrestodelcarlino.it/