Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gailītis: "Zem groziem nospēlējām neuzmanīgi, bet Blūms tika nosegts"

Gailītis: "Zem groziem nospēlējām neuzmanīgi, bet Blūms tika nosegts"
Jānis Gailītis
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Pēc šodienas VTB Vienotās basketbola līgas spēles, kurā "VEF Rīga" ar 71:88 piekāpās "Enisey", turnīra mājaslapā citēti abu komandu galvenie treneri Jānis Gailītis un Oļegs Okulovs.

"Apsveicu pretiniekus ar uzvaru. "Enisey" komandā savākti ļoti spēcīgi spēlētāji," izteicās "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis. "Šodien mēs nospēlējām neuzmanīgi zem groziem. Turklāt mums arī dažu uzbrukumu sekmīgai noslēgšanai mums pietrūka spēlētāju rotācijas."

Gailītis arī uzsvēra "Enisey" paveikto aizsardzībā, mača pirmajās 34 minūtēs ielaižot tikai 53 punktus. Pēc tam VEF uzlaboja savu statistiku ar mača izskaņā gūtiem 18 punktiem, kad uzvarētājs abām komandām jau bija skaidrs.

"Pretinieki ļoti labi tika galā ar Jāni Blūmu," norādīja Gailītis, "kā arī kopumā parādīja labu aizsardzību pret mūsu spēlētājiem. Krasnojarskā vienmēr ir grūti uzvarēt - to visi zina."

Jāpiemin, ka Blūms šodienas mačā guva 11 punktus, lielāko daļu no tiem ar soda metieniem, kamēr no spēles trāpīja tikai vienu no deviņiem metieniem. Bet kopumā VEF trāpīja tikai 23 no 67 (34%) metienus no spēles, kamēr vidēji sezonā VEF trāpījusi 44% metienu no spēles.

Savukārt "Enisey" galvenais treneris Oļegs Okulovs atzīmēja, ka viņa komandai izdevies ātri savākties pēc neveiksmīgā sākuma: "Mača sākumā likās, ka mūsu spēlētāji ir "pārdeguši". Vēlos uzsvērt, ka pēc izstāšanās no FIBA Eiropas kausa mūsu komanda nemeta visu pie malas un turpināja cīnīties, tiekot VTB līgas "play-off". Taču šodien sākumā mums uznāca panika un aizsardzībā radās apjukums. Kad tapa skaidrs, ka tā ir masveida problēma, ātri paņēmām minūtes pārtraukumu, un pēc tam jau izdevās izpildīt uzdevumus, pie kuriem strādājām visu nedēļu."

Izmantotie resursi:
«Енисей» закрепляется в шестерке | VTB United...


Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
3

Trīs pagājušās sezonas Final Four dalībnieces sāks Eirolīgas play-off

ULEB Eirolīgā šovakar turpināsies izslēgšanas spēles. Pulksten 20.00 ''Monaco'' (#3) mājās spēkosies pret Stambulas ''Fenerbahce'' (#6), bet divas stundas vēlāk ''Barcelona'' (#4) savā arēnā uzņems Pirejas ''Olympiacos'' (#5). Maču translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
20

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".