Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Pašutins atgriežas pie "Lokomotiv Kuban" stūres

Pašutins atgriežas pie "Lokomotiv Kuban" stūres
Jevgeņijs Pašutins. Foto: Imago Sport/Scanpix

Krievu speciālists Jevgenijs Pašutins atkal strādās ar Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" klubu, ko 2013. gadā aizveda līdz ULEB Eiropas kausa iegūšanai un ceļazīmei uz Eirolīgu, bet kluba debijas sezonā Eirolīgā iekļuva Top16 turnīrā.

"Lokomotiv" šī sezona sākusies mazāk veiksmīgi nekā tika cerēts, un 15. novembrī kluba vadība pavēstīja par līguma pārtraukšanu ar itāliešu treneri Luku Banki. Vairākas nedēļas tika meklēts jauns galvenais treneris, un tagad klubs nolēmis atgriezties pie pārbaudītām vērtībām - par "Loko" stūrmani kļūs Jevgeņijs Pašutins, kurš klubā sekmīgi strādāja no 2012. līdz 2014. gadam.

50 gadus vecais Pašutins trenera gaitas sāka pēc spēlētāja karjeras beigšanas šīs tūkstošgades sākumā. Kā galvenais treneris Pašutins strādājis Sanktpēterburgas "Spartak", Maskavas CSKA, Kazaņas "Unics", Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", Saratovas "Avtodor" un itāliešu "Cantu" vienībās, bet asistenta lomā īsu brīdi pastrādājis arī NBA Attīstības līgā.

Pagājušās sezonas vidū Pašutins otro reizi parakstīja līgumu ar "Avtodor", bet pirms divām nedēļām klubs atkal atbrīvoja Pašutinu. Tagad treneris atgriezīsies "Loko", ar ko 2013. gadā izcīnīja Eiropas kausu, nodrošinot vietu Eirolīgā. Debitējot Eiropas prestižākajā turnīrā "Loko" Pašutina vadībā izcīnīja 13 uzvaras 24 mačos, tikai savstarpējo spēļu rezultātu dēļ netiekot ceturtdaļfinālā. Pašutins ULEB Eiropas kausu izcīnījis arī iepriekš, 2011. gadā to paveicot ar Kazaņas "Unics".

Šobrīd "Lokomotiv" ar trim uzvarām astoņās spēlēs ir piektajā vietā Eiropas kausa B grupā un atlikušajos divos mačos komandai, kas pirms sezonas tika pieskaitīta vienai no favorītēm uz kausa izcīnīšanu, jāmēģina nodrošināt vietu Top16 turnīrā. Otrdien mājās jāuzņem Žaņa Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan", bet pēdējā kārtā Turcijā jāspēlē pret Bursas "Tofas".

VTB līgā "Loko" ar pieciem panākumiem deviņās spēlēs ieņem piekto pozīciju. Vakar "Loko" mājās zaudēja (74:76) tieši iepriekšējam Pašutina klubam "Avtodor". Krasnodaru vadīja līzšinējais asistents Bogdans Karaičičs, bet pie "Avtodor" stūres ar uzvaru debitēja Pašutina aizvietotājs Predrags Kruničs.


Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
4

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.