Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Zenit" pirms debijas Eirolīgā vienojas ar Eirokausa finālu MVP

Andrejs Siliņš

"Zenit" pirms debijas Eirolīgā vienojas ar Eirokausa finālu MVP
Vils Tomass triec bumbu no augšas Eiropas kausa finālā. Foto: imago / Scanpix

Krievijas basketbola klubs Sanktpēterburgas "Zenit", gatavojoties debijas sezonai ULEB Eirolīgā, papildinājis sastāvu ar pieredzējušo amerikāņu spēka uzbrucēju Vilu Tomasu, kurš pagājušajā sezonā palīdzēja "Valencia" triumfēt ULEB Eiropas kausā.

33 gadus vecais Tomass pēdējās trīs sezonas pārstāvēja Valensijas komandu, ar ko pagājušajā sezonā triumfēja Eiropas kausā. 203 centimetrus garais spēlētājs vidēji mačā guva 11,8 punktus, realizējot 43,5% trīspunktnieku, kā arī izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles. Finālsērijā pret Berlīnes "Alba" Tomass trijos mačos vidēji guva 17,3 punktus, realizēja 66,7% tālmetienu, izcīnīja 4,3 bumbas un atdeva 2,7 piespēles.

Tomasam ir pieredze Eirolīgā jau iepriekš - no 2014. līdz 2016. gadam uzbrucējs spēlēja Malagas "Unicaja" rindās, bet ar "Valencia" Eiropas prestižākajā turnīrā piedalījās 2017./2018. gada sezonā. 24 mačos Eirolīgā Tomass vidēji 21 minūtē guvis 6,9 punktus un izcīnījis 4,5 bumbas. 2017. gadā Tomass palīdzēja "Valencia" negaidīti triumfēt ACB līgā.

Amerikānis, kuram ir arī Gruzijas pilsonība, spēlējis arī Beļģijā, Gruzijā, Turcijā un Itālijā. Tomass ir astotais leģionārs "Zenit" rindās pirms jaunās sezonas. Iepriekš līgumi noslēgti ar francūzi Endrjū Albisī, poli Mateušu Ponitku, meksikāni Gustavo Ajonu un amerikāņiem Aleksu Renfro (arī Bosnijas un Hercegovinas pilsonība), Tomu Abromaiti, Ostinu Holinsu un Koltonu Aiversonu. No krievu spēlētājiem "Zenit" sastāvā ir Dmitrijs Hvostovs, Jevgeņijs Voronovs, Antons Ponkrašovs, Vadims Paņins, Vladislavs Truškins, Andrejs Zubkovs un Antons Puškovs.

Tikmēr Žaņa Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan", kas cerēja uz Eirolīgas "wild card". bet piedalīsies Eiropas kausā, parakstījusi līgumu ar Latvijā zināmo baltkrievu centru Artjomu Parakauski. Savulaik VEF sastāvā profesionālajā basketbolā debitējušais Parahauskis pagājušo sezonu pavadīja Viļņas "Rytas", Eirokausā vidēji gūstot 13,8 punktus, izcīnot 7,8 bumbas un bloķējot 1,1 metienu.

     [+] [-]

, 2019-08-08 13:55, pirms 5 gadiem
Valencia pagaidām švaki izskatās, tika uz Eirolīgu un izskatās, ka noturēties iespēja maza.

     [+] [-]

, 2019-08-08 17:14, pirms 5 gadiem
Zenit ir labs sastāvs un vēl treneris pieteikami labs