Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šmits sāks pret "Obradoiro", Žagars pret Madrides "Real", Mālmanis pret "Murcia"

Andrejs Siliņš

Šmits sāks pret "Obradoiro", Žagars pret Madrides "Real", Mālmanis pret "Murcia"
Artūrs Žagars. Foto: penya.com

Par Eiropas vadošo nacionālo čempionātu sauktā Spānijas ACB līga publicējusi spēļu kalendāru jaunajai sezonai. Pirmajā spēļu kārtā Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" viesosies pie "Obradoiro", Artūra Žagara Badalonas "Joventut" mājās uzņems Madrides "Real", bet Rinalda Mālmaņa "Real Betis" spēlēs viesos pret "Murcia".

ACB līgā jaunajā sezonā, kā ierasts, startēs 18 komandas. No līgas izkritušās Sansebastjanas un Lugo vietā Spānijas elitē pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezīsies Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Seviljas "Real Betis" un latviešiem labi zināmā no Jāņa Blūma un Daira Bertāna laikiem "Bilbao Basket" komanda - otrās līgas čempioni un "play-off" uzvarētāji.

Regulārā sezona sāksies 24. septembrī, bet pēdējā spēļu kārta ieplānota 10. maijā. Izslēgšanas turnīra pēdējā spēle norisināsies ne vēlāk kā 12. jūnijā.

Šobrīd zināms, ka jaunajā sezonā ACB līgā spēlēs vismaz trīs Latvijas basketbolisti - Šmits otro sezonu pēc kārtas pārstāvēs superklubu "Barcelona", Artūrs Žagars cīnīsies par spēles laiku "Joventut" komandā, bet Seviljā spēlēs Rinalds Mālmanis, kurš pagājušajā sezonā palīdzēja vienībai triumfēt otrajā līgā.

Joprojām nav skaidrības par citu pagājušajā sezonā ACB līgā spēlējušo latviešu gaitām jaunajā sezonā - Mārtiņš Laksa un Anžejs Pasečņiks ir bez līgumiem, Artūram Kurucam ir spēkā līgums ar "Baskonia", bet neoficiāla informācija liecina, ka spēlētāju varētu izīrēt kādam citam klubam. Vēl vairāku ACB līgas klubi sistēmās talantu attīsta virkne gados jauno Latvijas basketbolistu.

No ACB līgas 11 klubi piedalīsies arī dažādos Eiropas turnīros. "Real", "Barcelona" (Šmits), "Baskonia" un "Valencia" spēlēs ULEB Eirolīgā, "Joventut" (Žagars), "Andorra" (jaunatnes sistēmā Armands Berķis) un "Unicaja" spēlēs ULEB Eiropas kausā, bet "Manresa", "Zaragoza", "Tenerife" un "San Pablo Burgos" sacentīsies FIBA Čempionu līgā.

Pilns spēļu kalendārs: ACB.COM - Calendario de la Liga Endesa 2019-2020

  +1 [+] [-]

, 2019-08-08 13:58, pirms 5 gadiem
Mālmanis malacis no Valmieras uz ACB arī izcīnījies, prieks, ka arī iepriekšējā sezonā spēlēja un palīdzēja komandai tikt uz ACB, nevis vienkārši bija, bet nespēlēja.
Uz Žagaru noteikti liels spiediens, jo visi gaida jauno superstāru saspēles vadītāju, bet domāju gan ar pārliecību, gan ar talantu tur problēmām nevajadzētu būt, interesanta sezona būs, kurai sekot līdzi!