Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Arī Freimaņa bijusī komanda Turcijā finansiālu problēmu dēļ jaunajā sezonā nespēlēs

Arī Freimaņa bijusī komanda Turcijā finansiālu problēmu dēļ jaunajā sezonā nespēlēs
Foto: AFP / Scanpix

Jau trešais Turcijas basketbola klubs šajā starpsezonā paziņojis, ka nākamajā sezonā finansiālo problēmu dēļ nespēlēs - šodien par to pavēstīja Ušakas "Sportif", kur aizpagājušajā sezonā pārstāvēja latviešu uzbrucējs Rolands Freimanis.

"Sportif" paziņojumā vēstīts, ka kluba vadībai ir lielas grūtības nodrošināt nepieciešamo budžetu un, ņemot vērā valstī esošos apstākļus, neuzskata par nepieciešamu mēģināt izvilkt nākamo sezonu. Klubs gan apņēmies turpināt jauno spēlētāju attīstību un izteicis cerību atgriezties Turcijas klubu basketbola elitē nākotnē.

"Sportif" ir jau trešais klubs šovasar, kas atteicies no dalības Turcijas čempionātā nākamsezon. Iepriekš par to paziņoja "Yesilgiresun" un "Eskisehir". Problēmas ar finansējumu bijušas arī Turcijas superklubiem. Aizkulisēs tiek runāts par Žaņa Peinera pārstāvētās "Darussafaka" problēmām šajā ziņā, tāpat atklāti runāts pat par čempiones "Fenerbahce" problēmām.

Tiesa, ir klubi, kam joprojām ar finansiālo stāvokli viss kārtībā. Viens no tiem ir otrajā līgā uzvarējušais "Turk Telekom", kas uzreiz ne vien atgriezīsies virslīgā, bet arī startēs starptautiskajā arēnā, piedaloties ULEB Eiropas kausa izcīņā.

Ušakas vienība pagājušajā sezonā palika pēdējā vietā virslīgā un nākamajā sezonā tai būtu jāstartē pēc spēka otrajā līgā, taču tas nenotiks. Vēl gadu iepriekš komandu pārstāvēja Rolands Freimanis, un tosezon komanda spēlēja arī FIBA Čempionu līgā.


Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
17

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
17

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".