Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Viljamss no "Fenerbahce" pāriet uz "Valencia"

Viljamss no "Fenerbahce" pāriet uz "Valencia"
Deriks Viljamss. Foto: SIPA / Scanpix

Eiropas basketbola tirgu trešdien satricinājusi ziņa par spāņu kluba "Valencia" jaunāko darījumu - komandai piesaistīts 2011. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta otrais numurs Deriks Viljamss, kurš iepriekš pārstāvēja Stambulas "Fenerbahce".

29 gadus vecais Viljamss aizvadītajā sezonā pārstāvēja Žeļko Obradoviča trenēto Stambulas "Fenerbahce", Eirolīgā vidēji spēlē gūstot 11,3 punktus, izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas un atdodot 1,2 rezultatīvas piespēles. Eirolīgā Viljamss debitēja sezonu iepriekš, kad pārstāvēja Minhenes "Bayern" vienību, demonstrējot vēl rezultatīvāku sniegumu.

203 centimetrus garā uzbrucēja karjera NBA neizdevās tāda, kā cerēts - laukumā viņš devās septiņās sezonās, pārstāvot "Timberwolves", "Kings", "Knicks", "Heat", "Cavaliers" un "Lakers", un 428 spēlēs vidēji guva 8,9 punktus, kā arī izcīnīja 4,0 bumbas pie groziem.

Tikmēr Rolanda Šmita pārstāvētais spāņu superklubs "Barcelona" šodien izziņojis, ka pagarināts līgums ar amerikāņu centru Brendonu Deivīsu. Pašreizējais līgums Deivīsam beigtos pēc nākamās sezonas, bet tagad pārslēgta sadarbība līdz 2022. gada vasarai. Pirmajā sezonā "Barcelona" sastāvā Deivīss Eirolīgā vidēji guva 9,6 punktus un izcīnīja 4,0 bumbas zem groziem. Uz Barselonu Deivīss devās pēc lieliskām sezonām Kauņas "Žalgira" sastāvā tieši pie pašreizējā "Barcelona" galvenā trenera Šarūna Jasikēviča.

Savukārt Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" noslēgusi jaunu līgumu ar vienu no retajiem Spānijas pilsoņiem komandā Ilimani Džopu. Senegālā dzimušais Džops jau desmit gadus ir "Baskonia" sistēmā, bet jaunais līgums paredz sadarbības turpināšanu līdz 2023. gada vasarai. "Baskonia" rindās Džops šosezon bija viens no tikai trijiem spēlētājiem, kam ir Spānijas pilsonība (tiesa, Spānijas "basketbola pilsonība" ir daudziem).


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.