Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Gazols varētu atgriezties Eiropā un "Barcelona"

Gazols varētu atgriezties Eiropā un "Barcelona"
Pau Gazols. Foto: APF/Scanpix

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Pau Gazols uzsācis pārrunas ar Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas superkluba "Barcelona" vadību par iespējamo atgriešanos dzimtenē un pievienošanos savam pirmajam profesionālajam klubam.

Nule kā 40 gadu jubileju atzīmējušais Gazols pēdējoreiz laukumā devās pērnā gada rudenī, kad īsu brīdi pārstāvēja Milvoki "Bucks". Kopš decembra Gazols ir brīvais aģents. Jau pērnvasar Gazols tika pieminēts saistībā ar "Barcelona", un arī sezonas laikā pats basketbolists norādīja, ka atgriešanās gadījumā Eiropā redz sevi spēlējam tikai Barselonas komandas sastāvā.

Tagad leģendārais spēlētājs patiešām sācis sarunas ar savas dzimtās pilsētas superklubu par iespējamo līguma parakstīšanu. Sešreiz NBA Visu zvaigžņu spēlēs spēlējušais Gazols vēlas uzspēlēt nākamgad Tokijā plānotajās olimpiskajās spēlēs, līdz ar to vēl sezonu noteikti vēlas spēlēt basketbolu profesionālā līmenī.

Līdzīgi kā viņa vienaudzis Luiss Skola, kurš, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm Argentīnas izlases rindās, 40 gadu vecumā parakstīja līgumu ar Artūra Strautiņa pārstāvēto itāliešu "Varese". Ļoti iespējams, ka cits latvietis Rolands Šmits palīdzēs sagatavoties olimpiskajām spēlēm citai leģendai - Gazolam.

213 centimetrus garais Gazols profesionāļa gaitas sāka 1998. gadā "Barcelona" rindās, bet trīs gadus vēlāk viņu ar 3. numuru draftēja Atlantas "Hawks", pēc tam aizmainot uz Memfisas "Grizzlies". NBA karjerā Gazols bez "Grizzlies" pārstāvēja arī Losandželosas "Lakers", Čikāgas "Bulls", Sanantonio "Spurs" (kopā ar Dāvi Bertānu), kā arī simboliski īsu brīdi Milvoki "Bucks". Kopā ar Kobi Braientu "Lakers" rindās Gazols izcīnīja NBA čempiontitulus 2009. un 2010. gadā.

"Barcelona"pagarinājusi līgumus ar snaiperi Kailu Kuricu (līdz 2023. gadam) un spēka uzbrucēju Pjēru Oriolu (līdz 2024. gadam). 27 gadus vecais Oriola bija tiešais konkurents par spēles laiku latvietim Šmitam un trenera Svetislava Pešiča favorīts. Arī Šmitam ir spēkā līgums (vēl uz diviem gadiem), un kluba vadība paudusi skaidru vēlmi redzēt Rolandu komandā, ko vadīs Šarūns Jasikēvičs.

Vēl uz divām sezonām līgums ar Katalonijas superklubu ir arī amerikāņu uzbrūkošajam aizsargam Korijam Higinsam, kurš pēc ACB līgas fināltrunīra veicis operāciju labajai kājai. Tā rezultātā Maikla Džordana krustdēls nevarēs pilnvērtīgi trenēties desmit līdz 12 nedēļas.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/palauresist/sta...


, 2020-07-08 08:55, pirms 4 gadiem
Šmitam jāmūk prom no Barcas, kaut gan reti kurš atteiktos par 1.2m 3sezonas epizodiski uzspēlēt.
, 2020-07-08 09:10, pirms 4 gadiem
Spirtacentrs savā stilā, Delfi jau sen rakstu uzcepuši, ka T.Prince ar Covid-19 saslimis, Kurucs jau pamatsastāvā varēru iet
, 2020-07-08 09:29, pirms 4 gadiem
eevelee rakstīja: Šmitam jāmūk prom no Barcas, kaut gan reti kurš atteiktos par 1.2m 3sezonas epizodiski uzspēlēt.
Pagaidīsim, kādu lomu Šaras iedos Rolandam.. Varbūt šeit kaut kas pamainās un tiks pie lielāka spēles laika.
, 2020-07-08 11:37, pirms 4 gadiem
Domaju, ka Smits Jasikevica vadiba mierigi Oriolu ka Mirotica backupu var izkonkuret. Ne velti Sarunas Smitu gribejis vairakas reizes Zalgirim piesaistit.
, 2020-07-08 12:39, pirms 4 gadiem
diplomaats rakstīja: Domaju, ka Smits Jasikevica vadiba mierigi Oriolu ka Mirotica backupu var izkonkuret. Ne velti Sarunas Smitu gribejis vairakas reizes Zalgirim piesaistit.
Ar spēli ja to pierādīs tad tā būs, ja nē, tad pamata tam nebūs!
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".