Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bagatska "Brose" vienojas ar VTB līgas trešo labāko punktu guvēju Jelovacu

Bagatska "Brose" vienojas ar VTB līgas trešo labāko punktu guvēju Jelovacu
Stevans Jelovacs
Foto: VTB League

Sastāva komplektēšanu gaidāmajai FIBA Čempionu līgas sezonai uzsākusi latviešu trenera Ainara Bagatska komanda Bambergas "Brose", vienojoties par līgumu ar Serbijas spēka uzbrucēju Stevanu Jelovacu.

"Brose" komanda iepriekšējās trīs sezonas spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, bet šosezon Vācijas kvotu Vecā kontinenta prestižākajā turnīrā pārņems Minhenes "Bayern". Bambergas vienība izlēmusi spēlēt nevis ULEB Eiropas kausa izcīņā, bet gan pārcelties uz konkurējošo turnīru - FIBA Čempionu līgu.

Šobrīd "Brose" uzsākusis komandas sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, paziņojot par līguma parakstīšanu ar 208 cm garo serbu spēka uzbrucēju Stevanu Jelovacu. 29 gadus vecais basketbolists vienošanos ar Vācijas komandu noslēdzis uz diviem gadiem pēc sistēmas 1+1, kas pēc pirmā sadarbības gada ļauj pusēm izskatīt līguma turpināšanu.

Jelovacs tiek raksturots kā spēlētājs, kurš lieliski iederās "Brose" komandas sistēmā un ar savu darba ētiku var būt paraugs jaunajiem basketbolistiem. Serbu basketbolists pozitīvi ietekmē komandas mikroklimatu un guvis plašu pieredzi spēlējot dažādās Eiropas līgās.

Bagatska komandas jaunieguvums karjeras laikā pārstāvējis dzimtenes komandas "Mega Vizura" un "Crvena Zvezda", turku "Antalya", itāļu "JuveCaserta", lietuviešu "Lietuvos Rytas", spāņu "Zaragoza" un pērn krievu "Nizhny Novgorod". Aizvadītajā sezonā Jelovacs bija savas komandas līderis Krievijas atklātajā čempionātā izceļoties ar 20,5 punktiem un 6,8 atlēkušajām bumbām. Ar šādu sniegumu serbs bija līgas trešais labākais punktu guvējs, atpaliekot vien no "Khimiki" zvaigznes Alekseja Šveda un "Kalev" saspēles vadītāja Aizejas Brisko, kurš ar savu sniegumu tika pie kontrakta NBA.

Tuvākos divus gadus Bambergas "Brose" trenēs Ainars Bagatskis, bet jau pirms viņa par labo latviešu slavu parūpējušies tādi spēlētāji kā Uvis Helmanis un Jānis Strēlnieks, aizvadot spilgtus karjeras gadus tieši šajā Vācijas komandā.

Vācijas čempionāta uzvarētāja Minhenes "Bayern" pirms atgriešanās Eirolīgā savu sastāvu papildinājusi ar pēdējo trīs sezonu Bambergas spēlētāju Leonu Radoševiču. 28 gadus vecajam horvātu garā gala spēlētājam ir arī Vācijas pilsoniība. Eirolīgā pērn Radoševičs guva 7,2 punktus un izcīnīja 3,4 bumbas zem groziem.

Vācijas Bundeslīgas fināliste Berlīnes "Alba", pēc Mariusa Grigoņa pāriešanas uz Kauņas "Žalgiris", atradusi citu lietuviešu basketbolistu komandas sastāvam. Vācijas galvaspilsētas klubā karjeru turpinās 25 gadus vecais Roks Giedraitis, kurš līdz šim spēlēja Viļņas "Rytas". Perimetra spēlētāja statistika ULEB Eirokausā pērnajā sezonā sasniedza vidēji 12,4 punktus un 2,9 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.brosebamberg.de/saison/...
https://fcb-basketball.de/en/news/2...
https://www.albaberlin.de/news/lita...


, 2018-07-08 12:14, pirms 6 gadiem
Bagijs kādu latviešu puiku varetu pie sevis paņemt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-08 22:36, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: Bagijs kādu latviešu puiku varetu pie sevis paņemt..
Siliņu.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.