Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Eirolīgas čempione "Fenerbahce" piesaista Strēlnieka bijušo komandas biedru Melli

Eirolīgas čempione "Fenerbahce" piesaista Strēlnieka bijušo komandas biedru Melli
Nikolo Melli uzbrukumā
Foto: imago/Nordphoto

Eirolīgas čempione Stambulas "Fenerbahce" paziņojusi par vēl vienu panāktu vienošanos – līgums tiks noslēgts ar itāliešu garo spēlētāju Nikolo Melli, ar kuru sadarbība tiks parakstīta līdz 2020. gada vasarai.

26 gadus vecais Nikolo Melli uz ārzemēm pirmoreiz pārcēlās pirms diviem gadiem, kopā ar Jāni Strēlnieku spēlējot Vācijas klubā Bambergas "Brose" un palīdzot Bavārijas klubam divreiz kļūt par Vācijas čempionu. Karjeras sākumā Melli pārstāvēja Itālijas klubus "Reggio Emilia", "Olimpia Milano" un "Scavolini".

Šajā Eirolīgas sezonā "Brose" ar desmit uzvarām un divdesmit zaudējumiem ierindojās 13. vietā, bet Melli visus mačus sāka starta pieciniekā. Itālietis, kurš var spēlēt gan spēka uzbrucēja, gan centra postenī, vidēji laukumā bija 29 minūtes, guva 11,5 punktus (trešais rādītājs komandā), izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas, atdeva 2,3 rezultatīvas piespēles un pieļāva 1,7 kļūdas.

Vācijas Bundeslīgā 205 centimetrus garais spēlētājs piedalījās 41 mačā, 39 sāka starta pieciniekā, laukumā vidēji bija 23 minūtes, guva 8,2 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas. Jau ziņojām, ka "Fenerbahce" šovasar pagarināja sadarbību ar Melli tautieti Luidži Datomi un serbu Nikolu Kaliniču, bet no "Galatasaray" ieguva saspēles vadītāju Sinanu Gileru. Visdrīzāk, karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā turpinās viens no "Fenerbahce" līderiem Bogdans Bogdanovičs, kurš principiāli vienojies ar Sakramento "Kings".

Izmantotie resursi:
Nicolo Melli Fenerbahēe Došuž’ta |...


Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.