Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

VTB, Spānijas un Adrijas līgas atbalsta klubu tiesības brīvi izvēlēties Eiropas sacensības

VTB, Spānijas un Adrijas līgas atbalsta klubu tiesības brīvi izvēlēties Eiropas sacensības
Rīgas VEF
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

2016. gada vasara Eiropas basketbolā izvērtusies pilna skandāliem un nesaskaņām. Ar skatīšanos no malas vairs nav gatavas samierināties trīs līgas, kuras paudušas atbalstu klubiem un to veiktajām izvēlēm.

"Mēs - VTB Vienotā līga, Adrijas līga un Spānijas līga - atklāti un pilnībā respektējam mūsu klubu tiesības izvēlēties Eiropas sacensības, kuras viņi uzskata par labākajām attīstībai un līmeņa ziņā. Iespēja paust brīvu gribu un reģistrēties starptautiskajām sacensībām ir fundamentālas tiesības un vērtība, kuru atbalsta līgas un tās pārstāvošie klubi. Mūsu cerība ir palikusi nemainīga - oficiālajām iestādēm jāliek punkts nevajadzīgajiem konfliktiem, kas Eiropas basketbolam jau tagad nodarījuši milzu zaudējumus," pausts oficiālajā vēstulē.

Nesaskaņas sākās pēc tam, kad FIBA izlēma rīkot Čempionu līgu un aizliedza klubiem reģistrēties ULEB Eiropas kausam. Protams, lielākā daļa komandu ignorēja vēlmi, taču Eiropas basketbola galvas nevēlējās samierināties ar šādu iznākumu, draudot ar basketbola izlašu diskvalificēšanu no starptautiskajām sacensībām, piemēram, Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Pēdējais pavērsiens notika vakar, kad trīs Itālijas klubi informēja Basketbola federāciju, ka gatavi piekāpties un atteikties no dalības ULEB Eiropas kausā, kurā jau notikusi grupu izloze. Visizdevīgākajā situācijā atrodas VTB Vienotās līgas komandas, jo sacensības nerīko Krievijas Basketbola federācija, tāpēc diskvalifikācija attieksies tikai uz Krievijas kausa mačiem. Savukārt citas līgas klubus, kas neatteiksies no dalības Eiropas kausā, gatavas diskvalificēt uz visu sezonu.

Izmantotie resursi:
Sportando


Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
3

Eirolīgas pārspēles: vai Lomaža un Banki "Virtus" pārtrauks neveiksmju sēriju?

ULEB Eirolīgā šovakar gaidāmas pirmās divas no trim pārspēlēm, un Riharda Lomaža pārstāvētais un Lukas Banki trenētais Boloņas "Virtus" plkst. 21.00 ciemosies pie Stambulas "Efes".
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.