Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Serbija garantē iebraukšanu valstī Eirolīgas komandām, lai noslēgtu sezonu Belgradā

Andrejs Siliņš

Serbija garantē iebraukšanu valstī Eirolīgas komandām, lai noslēgtu sezonu Belgradā
Foto: eurocupbasketball.com

Serbijas valdība oficiālā vēstulē apstiprinājusi, ka tiks dota atļauja visām Eirolīgas komandām ierasties valstī, lai tās galvaspilsētā Belgradā noslēgtu pašreizējo sezonu.

Eirolīga, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārtraukta pēc 28 spēļu kārtām, aizvien nav pieņēmusi lēmumu par sezonas pabeigšanu vai atcelšanu, bet plāno to izdarīt 24. maijā vai agrāk. Belgrada jau uzreiz izrādīja nopietnu ieinteresētību uzņemt Eirolīgas sezonas izskaņas aizvadīšanu savās mājās.

Tagad tas kļuvis pavisam nopietni - Serbijas valdība nosūtījusi Eirolīgas vadībai oficiālu vēstuli, garantējot visu komandu iebraukšanu valstī bez aizķeršanās. Viens no šī brīža reālākajiem scenārijiem gadījumā, ja sezona tiks atsākta un pabeigta, paredz spēļu aizvadīšanu vienā lokācijā no 4. līdz 26. jūlijam.

Eirolīgas regulārajā turnīrā katrai no 18 komandām vēl atlikušas sešas spēles. Pēc tam varētu sekot finālturnīrs, kurā noskaidrotu šīs sezonas čempionus. Visi mači notiktu Belgradas arēnā, kur ir vietas vairāk nekā 18 tūkstošiem līdzjutēju. Tāpat pieejama astoņu tūkstošu ietilpīgā 46 gadus vecā Aleksandra Nikoliča vārdā nosauktā arēna, ko pagājušogad atjaunoja.

Pašai Belgradai Eirolīgā ir viens klubs - "Crvena Zvezda". Tomēr Žaņa Peinera pārstāvētā Adrijas līgas līdervienība Belgradas "Partizan" nav slēpusi vēlmi atgriezties Eiropas klubu elitē, uz to cerēja jau pērnvasar ar "wild card" palīdzību, taču tagad apņēmusies vispirms izcīnīt vietu sportiskā ceļā (uzvara Adrijas līgā vai ULEB Eirokausā).

Izmantotie resursi:
Basketball News | Eurohoops