Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itālijā ļaus klubiem labprātīgi pieteikties A sērijai vai otrajai līgai

Andrejs Siliņš

Itālijā ļaus klubiem labprātīgi pieteikties A sērijai vai otrajai līgai
Boloņas "Virtus" saspēles diriģents Milošs Teodosičs sarunā ar tiesnesi. Foto: virtus.it

Itālijas basketbola līgas A sērijā šajā sezonā netiks nosaukti čempioni, lēmusi Itālijas basketbola federācija. Nākamo sezonu plānots uzsākt līdz oktobrim, bet klubiem pašiem būs iespēja reāli izvērtēt savas spējas un pieteikties startam A sērijā vai pēc spēka otrajā līgā.

Jau aprīļa sākumā tika paziņots, ka A sērijas sezona pārtraukta pavisam un netiks pabeigta, taču lēmums par čempionu nosaukšanu tika solīts vēlāk. Tagad, mēnesi pēc pirmā lēmuma, pieņemts nākamais lēmums - čempioni netiks nosaukti.

Sezonas pārtraukšanas brīdī drošā vadībā bija Boloņas "Virtus" (bilance 18-2), otrā bija "Dinamo Sassari" (16-5), bet trešajā vietā "Brescia" (14-7). Itālijas superklubs Milānas "Olimpia" bija tikai ceturtā (14-7). Inga Jakoviča pārstāvētā Varēze bija desmitā (9-10).

Tāpat nolemts, ka piespiedu kārtā neviena komanda netiks nosūtīta zemāk (pārliecinošā pēdējā vietā ar vienu uzvaru 20 mačos bija Pezāro vienība), tāpat no otrās līgas neviena komanda netiks automātiski paaugstināta (otrajā līgā šosezon spēlēja Andrejs Gražulis, Artūrs Strautiņš un Ričards Kļanskis).

Tomēr klubiem pašiem līdz 15. jūnijam jāpaziņo lēmums par spēlēšanu A sērijā - apzinot savas finansiālās iespējas nākamās sezonas kontekstā, klubiem ir iespēja labprātīgi atteikties no vietas A sērijā. Šobrīd tajā spēlē 17 komandas, tomēr sākotnējais plāns paredzēja atjaunot pāra skaitu komandu A sērijā. Jauno sezonu līga plāno uzsākt līdz oktobrim.

Itālijas federācija izstrādājusi ekonomisko atvieglojumu plānu, kas kopumā ļaus ietaupīt klubiem 6,7 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.gazzetta.it/