Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" protestē pret "Olympiacos" visatļautību un paziņo, ka vairs nedosies laukumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Panathinaikos" protestē pret "Olympiacos" visatļautību un paziņo, ka vairs nedosies laukumā
Foto: Zuma Press/Scanpix

Grieķijas basketbola slavenākās komandas Pirejas "Olympiacos" un Atēnu "Panathinaikos" turpina cīnīties ārpus laukuma. Reaģējot uz tiesnešu nomainīšanu vienā no "Olympiacos" mačiem, "Panathinaikos" paziņojusi par Grieķijas līgas pamešanu.

"Nestartēsim, kamēr valdīs "Olympiacos" kārotais terorisms un cīņa bez likumiem, nevis noteikumu pildīšana. Vadošo cilvēku tolerance atkal liek mums piekāpties," pausts Atēnu vienības paziņojumā. Šodien paredzēta spēle pret "Kimi", bet "Panathinaikos" basketbolisti maču neaizvadīs.

Iepriekš uz "Olympiacos" spēli pret "Promitheas Patras" bija nozīmēts arbitrs Panagotis Anastopuls, bet pēc viņa paša lūguma tiesnesis tika noņemts no mača. Viņš pie Grieķijas Basketbola federācijas ar šādu lūgumu vērsās, jo iepriekšējā vakarā pirms spēles pie viņa mājās sapulcējās teju simts "Olympiacos" līdzjutēji, kuri arbitram veltīja lamuvārdus.

Ja Anastopuls būtu tiesājis spēli, tad "Olympiacos" laukumā nedotos, saņemot tehnisko zaudējumu, un tādā gadījumā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā komanda automātiski tiktu pazemināta uz Grieķijas otro līgu.

Nesaskaņas abu komandu starpā uzjundīja pēc "Olympiacos" un "Panathinaikos" savstarpējās spēles. Pireju vienība bija tik ļoti neapmierināta ar tiesnešu darbu, ka nepabeidza spēli un paziņoja, ka turpmāk nepiedalīsies grieķu tiesnešu uzraudzītos mačos.

Šodien kļuvis zināms arī tas, ka "Olympiacos" nosūtījusi oficiālu vēstuli 12 klubiem, kas spēlē Adrijas līgā, cerībā saņemt pozitīvu balsojumu, lai nākamajā sezonā varētu spēlēt tieši šajā turnīrā. Iepriekš tika norādīts, ka tas būs iespējams tikai tādā gadījumā, ja visas komandas dos savu jāvārdu un neiebildīs pret "Olympiacos" piedalīšanos. Par to tiks lemts 24. maijā, kad notiks Ģenerālā asambleja.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/heba/8...
https://www.eurohoops.net/en/aba/87...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-08 18:15, pirms 5 gadiem
Kur tieši tur ir Olimpiacos visatļautība, kā tas ir minēts virsrakstā?

  +4 [+] [-]

, 2019-05-08 18:24, pirms 5 gadiem
Nevar saprast, kura no komandām pamet līgu. Sākumā pieminēta viena, bet beigās rakstīts par otru.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-08 18:24, pirms 5 gadiem
Grieķiem protesti un streiki ir parasta lieta. PAO briesmīgs talismans, kkāds Fantomass, ar tādu tik bērnus biedēt.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-08 18:25, pirms 5 gadiem
Jauno talantu akadēmijas audzēkņi jums rakstīja kvalitatīvāk. Varbūt vajadzēja izmantot iespēju un nomainīt štatu?

  +2 [+] [-]

, 2019-05-08 19:01, pirms 5 gadiem
antuuns rakstīja: Nevar saprast, kura no komandām pamet līgu. Sākumā pieminēta viena, bet beigās rakstīts par otru.
Oly jau sen draud ar pamešanu un ir iesniegums uz Adrijas līgu. Tikmēr, cik saprotu, PAO vienkārši saka, ka neies laukumā, kamēr Grieķijas Basketbola federācija pakļausies un mainīs tiesnešus Oly iegribām, bet pamest līgu diez vai taisās.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-08 20:06, pirms 5 gadiem
Skaidrā nesapratīsi, kas rakstā ir uzrakstīts... Iespējams, autoram, pirms rakstu publicēšanas, būtu vēlams atrādīt kādam savus gara darbus. Prozit!