Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Peiners rezultatīvākais, PAOK kāviens Tenerifē un Čempionu līgas sezona galā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Peiners rezultatīvākais, PAOK kāviens Tenerifē un Čempionu līgas sezona galā
Žanis Peiners
Foto: Gazzeta.gr

Latviešu basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētā Grieķijas komanda PAOK FIBA Čempionu līgas atbildes spēlē Kanāriju salās pret vietējo "Tenerife" piedzīvoja pamatīgu sakāvi ar rezultātu 54:80, tādējādi Grieķijas klubam Čempionu līgas sezona ir galā.

Pirmajā spēlē PAOK savās mājās spēja pārsteidzoši pieveikt Spānijas ACB līgas līderus ar rezultātu 66:63, tomēr Kanāriju salās tas solījās būt gandrīz vai neiespējams uzdevums.

Vienīgā reize, kad PAOK šovakar spēja pabūt vadībā bija sestajā minūtē - 8:7. Samērā mazrezultatīvā ceturtdaļā "Tenerife" spēja būt pārāka ar 15:10. Pēc mazā pārtraukuma mājinieki veica 12:3 izrāvienu, kas noveda jau pie vadības ar 14 punktiem (27:13). Tomēr vislielākais izrāviens bija tikai priekšā - otrajā un trešajā ceturtdaļā tenerifieši veica graujošu 23:0 izrāvienu, kas iznīcināja jebkādas viesu cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Rezultāts tobrīd bija jau 50:16 Spānijas komandas labā. Viesi atlikušajā laikā gan dažus punktus no sava deficīta atspēlēja, tomēr beigās zaudējums ar 54:80, visā summā ar 120:143.

Žanis Peiners 30:14 minūtēs gūstot 14 punktus (3/10 - 2p., 2/3 - 3p., 2/2 - s.m.) bija rezultatīvākais PAOK komandā. Peineram arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, kā arī četras piezīmes.

Mājiniekiem 20 punktus guva lietuvietis Mariuss Grigonis.

FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā bez "Iberostar Tenerife" iekļuva arī "Pinar Karsiyaka", "Umana Reyer Venezia", "MHP Riesen Ludwigsburg", "Monaco", "Banvit Bandirma", "Dinamo Sasssari", kā arī "Lyon-Villeurbanne".

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League