Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

ČL 1/8finālu izloze: "Neptūnas" uzņems Stademairu un "Hapoel"

ČL 1/8finālu izloze: "Neptūnas" uzņems Stademairu un "Hapoel"
Amare Stademairs. Foto: FIBA

Piektdien norisinājās FIBA Čempionu līgas astotdaļfinālu pāru izloze, kas lēma, ka vienīgā Baltijas pārstāve Klaipēdas "Neptūnas" cīņā par ceturtdaļfinālu centīsies tikt galā ar Jeruzalemes "Hapoel".

Pašreizējā čempione Atēnu AEK grieķu duelī tiksies ar Saloniku PAOK. Pirmo sezonu turnīrā aizvadošā Bambergas "Brose", kas iepriekš spēlēja Eirolīgā un kurai sezonas sākumā galvenais treneris bija Ainars Bagatskis, spēlēs pret bijušā VEF aizsarga Aleksa Peresa pārstāvēto Bandirmas "Banvit".

Baltiju izslēgšanas turnīrā pārstāvēs Klaipēdas "Neptūnas" - pašreizējā Lietuvas čempionāta vicelīdere tiksies ar Jeruzalemes "Hapoel", ko pārstāv slavenais amerikāņu basketbolists Amare Stademairs un kas piedalās FIBA rīkotajā turnīrā pirmo reizi pēc deviņām sezonām ULEB Eiropas kausā (2004. gadā "Hapoel" tajā uzvarēja).

Uzvarētāji astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā tiks noskaidroti divu spēļu summā. Pirmie mači astotdaļfinālā paredzēti 5. un 6. martā, bet atbildes spēlēm jānotiek 12. un 13. martā. Komandas, kas regulārajā turnīrā savās grupās ieņēma pirmo vai otro vietu, tiks pie mājas priekšrocībām, proti, otro spēli aizvadīs savā laukumā.

Ceturtdaļfināliem jānotiek 26. un 27. martā, kā arī 2. un 3. aprīlī. Komandas, kas pārvarēs ceturtdaļfinālu, piedalīsies "Final Four" turnīrā. Tas notiks kādā no četriniekā iekļuvušo komandu mājvietām. "Final Four" norises laiks gan jau zināms - tas notiks no 3. līdz 5. maijam.

Čempionu līgas astotdaļfināli

1.zars2. zars
Neptūnas - HapoelNanterre 92 - Besiktas
Promitheas - TenerifeLe Mans - Virtus Bologna
Nizhny Novgorod - Reyer VeneziaBrose - Banvit
Giants Antwerp - UCAM MurciaPAOK - AEK

Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".