Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks un Timma pret "Baskonia", Pasečņiks mēģinās revanšēties "Real"

Andrejs Siliņš

Strēlnieks un Timma pret "Baskonia", Pasečņiks mēģinās revanšēties "Real"
Jānis Strēlnieks un Jānis Timma. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šovakar ULEB Eirolīga tiks aizvadītas pirmās četras 17. kārtas spēles, un laukumā dosies arī vairāki latviešu basketbolisti. 21:00 Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas "Olympiacos" mājās tiksies ar "Baskonia", bet 22:30 Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Gran Canaria" savā laukumā uzņems Madrides "Real".

"Olympiacos" izcīnījusi četras uzvaras pēdējās piecās spēlēs un septiņas uzvaras pēdējās deviņās spēlēs Eirolīgā, tabulā šobrīd ieņemot piekto vietu, taču bilance (10-6) ir tāda pati, kāda ceturtajā vietā esošajai "Anadolu Efes". Iepriekšējā kārtā Eiropā titulētais amerikānis Deivids Blats pasniedza Eiropas basketbola klīniku ASV studentu basketbolā titulētajam Rikam Pitino, kurš nesen pārņēma "Panathinaikos" komandas vadību - "Olympiacos" izcīnīja panākumu ar 79:65.

Jānis Strēlnieks šajā mačā guva 18 punktus, bet Jānis Timma laukumā neizgāja. Tagad krāslavietis saārstējis savainoto roku tiktāl, lai atkal varētu spēlēt un lieliski to nodemonstrēja Grieķijas čempionāta mačā nedēļas nogalē, kad trāpīja piecus trīspunktniekus un sabēra 17 punktus Atēnu AEK grozā. Pozitīvās emocijas komandai vēl vairāk uzlādēja aizvien spēlējošās leģendas Vasiļa Spanuļa sasniegtais rekords - tieši pret AEK Spanulis kļuva par visu laiku labāko rezultatīvo piespēļu atdevēju Grieķijas līgā.

"Mums bija vajadzīgs laiks, lai komanda atrastu ķīmiju," skaidroja iepriekšējās Eirolīgas kārtas MVP Nikola Milutonovs. 24 gadus vecais serbu centrs pret "Pao" 18 punktiem pievienoja 18 atlēkušās bumbas, sakrājot +41 efektivitātes indeksa punktu. Milutinovs pamazām kļuvis par vienu no labākajiem Eiropā spēlējošajiem centriem - Sanantonio "Spurs" draftētais basketbolists atzīst, ka viņa pirmais sapnis ir izcīnīt Eirolīgas titulu, un šobrīd "Olympiacos" demonstrē tādu sniegumu, kas ļauj cerēt, ka šo sapni jau drīz varētu realizēt.

Šovakar pretī stāsies "Baskonia", kam šobrīd zaudējumu ir vairāk nekā uzvaru (7-9) un desmitā pozīcija tabulā. Pagājušonedēļ "Baskonia" uzveica "Khimki", bet zaudēja "Fenerbahce" (uz soliņa bija arī 18 gadus vecais latviešu aizsargs Artūrs Kurucs), turklāt uz mēnesi zaudēja arī komandas kapteini Torniki Šengeliju, kurš guva savainojumu. Tieši "Baskonia" rindās Eirolīgā pagājušajā sezonā debitēja Jānis Timma. Pirmajā sezonas savstarpējā spēlē Vitorijā Timma pret bijušo komandu nospēlēja 12 minūtes, bet punktus neguva (Strēlniekam desmit punkti), tomēr "Olympiacos" izcīnīja panākumu (85:80).

Pamazām Eirolīgas prasībām pieslīpējusies arī turnīra debitante "Gran Canaria", tiesa, savā ziņā upurējot rezultātus Spānijas čempionātā. Ar sešām uzvarām Kanāriju salu vienība no izslēgšanas turnīra zonas atpaliek vien par diviem panākumiem, bet pēdējos mačos atkal klājies grūtāk - trīs zaudējumi pēdējās četrās spēlēs. Šovakar būs jāpaveic varoņdarbs, lai situāciju uzlabotu, jo pretī stāsies Eirolīgas čempione Madrides "Real".

Pirmā apļa spēlē "Real" svinēja panākumu ar 89:76. Tā nebija veiksmīgākā Anžeja Pasečņika spēle - 20 minūtēs trāpīts viens metiens no sešiem. Debijas sezonā Eirolīgā Latvijas centrs gan kopumā demonstrējis labu sniegumu - vidēji nepilnās 17 minūtēs 7,4 punkti un 3,4 bumbas. Tiesa, pēdējos trijos mačos vairāk par diviem punktiem nav izdevies gūt ne reizi un arī spēles laiks šajā nogrieznī būtiski samazinājies.

20:30 šovakar spēli sāks Kauņas "Žalgiris", kas septīto reizi šosezon pārdevusi visas biļetes uz mājas spēli (kopumā šovakar tiks aizvadīta desmitā spēle). Šoreiz līdzjutēji izpirkuši arēnu uz cīņu pret Stambulas "Anadolu Efes", kas šajā sezonā beidzot demonstrē finansiālajām iespējām atbilstošu sniegumu un šobrīd ieņem augsto ceturto pozīciju tabulā. "Žalgiris" nedēļas nogalē piedzīvoja otro zaudējumu Lietuvas līgā, otro reizi piekāpjoties Klaipēdas "Neptūnas".

Spēki patērēti daudz - mača uzvarētājs tika noskaidrots vien otrajā pagarinājumā. Eirolīgā šosezon klājies nestabili un pēdējās divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi, bet vēsture liecina, ka šovakar varētu būt ārkārtīgi sarežģīti - piecās no pēdējām sešām tikšanās reizēm uzvaras svinējusi viesu komanda. Situāciju sarežģī arī Antana Kavaļauska savainojums, kā rezultātā divkārtējais Latvijas čempions nevarēs spēlēt vairākas nedēļas. Vieta tukša nav palikusi un klubs piesaistījis amerikāņu centru Dionu Tompsonu, kurš sezonu sāka Spānijā, bet savulaik pierakstījies arī NBA. Tiesa, sagaidāms, ka Tompsons šovakar vēl nedebitēs.

ULEB Eirolīga, 17. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
8.01.19:00Khimki - Fenerbahce
20:30Žalgiris - Anadolu Efes
21:00Olympiacos - Baskonia
22:30Gran Canaria - Real
9.01.19:15Darussafaka - CSKA
21:00Panathinaikos - Bayern
21:05Maccabi - Buducnost
21:45Olimpia - Barcelona

Kopvērtējums

VKomandaU-Z+/-
1.Fenerbahce15-1+143
2.Real13-3+ 184
3.CSKA12-4+87
4.Anadolu Efes10-6+71
5.Olympiacos10-6+68
6.Barcelona9-7+20
7.Olimpia8-8+21
8.Bayern8-8-20
9.Žalgiris7-9+7
10.Baskonia7-9-7
11.Panathinaikos7-9-20
12.Khimki6-10-18
13.Gran Canaria6-10-129
14.Maccabi5-11-43
15.Budučnost3-13-193
16.Darussafaka2-14-171

     [+] [-]

, 2019-01-08 22:00, pirms 5 gadiem
Būs ļoti labi. 2 ajā puslaikā viss ies uz augšu Olympiacos. Džeki iespēlējušies, sāks kapāt aizsardzībā, uzlaidīs Timmu un beigās vinēs.