Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Roulends: "Vispirms esam vīrieši, nevis sportisti"

Roulends: "Vispirms esam vīrieši, nevis sportisti"
Ērls Džerods Roulends
Foto: ntvspor.net

"Visiem jāzina, ka "fans" apdraudēja manu istabas biedru un komandas kapteini Kītu Simonsu, pirms tika klāt Samijam Mehijam. Atvainojos par notikušo, taču ne par manu rīcību pret "fanu"," ceturtdien, 8. janvārī, pārdomās par Eirokausa spēlē Podgoricā notikušo incidentu dalās Bandirmas basketbola kluba "Banvit" saspēles vadītājs Ērls Džerods Roulends.

“Banvit” trešdien Eirokausa izbraukuma spēlē uzvarēja Melnkalnes čempionus “Budučnost” ar rezultātu 74:68. Trīsdesmit astotajā minūtē, kad rezultāts bija 68:59 “Banvit” labā, kāds “Budučnost” atbalstītājs izskrēja laukumā, uzbrūkot “Banvit” spēlētājiem Kītam Simonsam un Samijam Mehijam.

Roulends reaģēja uz notiekošo, skrējienā notriecot uzbrucēju zemē. Tajā pašā vakarā internetā tika izplatīts video, kurā bija redzamas tikai uzbrukuma beigas. Dienu vēlāk Roulends “Instagram” profilā dalījās pārdomās par notikušo.

“Vēlos pateikt, ka neatbalstu vardarbību basketbola laukumā un ārpus tā, taču mēs vispirms esam vīrieši, nevis sportisti. Sporta vārdā mēs ceļojam uz ārzemēm, taču esam atkarīgi no uzņēmēju komandām, kurām jānodrošina pienācīga aizsardzība. Ņemot vērā fanu daudzumu, daudzās zālēs nav veikti nepieciešamie drošības pasākumi, tāpēc esam ievainojami, ja kāds nolemj mums uzbrukt.

Atrodamies izbraukumā, nepazīstamā teritorijā, pret daudzkārtīgu un bīstamu pārspēku. Kopā ar komandas biedriem pavadu vairāk laikā nekā ar ģimeni Amerikā, tāpēc draudzējamies un kļūstam tuvi viens otram. Nedomāju, ka jebkurš no maniem komandas biedriem ļautu notikt neparedzamajam, ja viņam rastos iespēja to apturēt. Visi esam dzirdējuši stāstus par “fanu” uzbrukumiem un nepieciešamību sevi aizstāvēt.

Visiem jāzina, ka “fans” apdraudēja manu istabas biedru un komandas kapteini Kītu Simonsu, pirms tika klāt Samijam Mehijam. Kītam ir savainota mugura. Viņš regulāri tiek medicīniski aprūpēts, lai varētu iziet laukumā. Uzbrucējs varēja pielikt punktu viņa karjerai, vai vēl ļaunāk, ja iesistu citā vietā. Kāpēc notiek tā, ka spēlētāji tiek sodīti par aizstāvēšanos? Vīrietis izskrien laukumā, uzbrūk diviem komandas biedriem un mums nav jāiejaucas? “Fana” rokās varēja būt ierocis. Viņš varēja mūs nopietni savainot vai vēl ļaunāk.

Atvainojos par notikušo, taču ne par manu rīcību pret “fanu”. Tādi gadījumi var tikt apturēti, vēl pirms tie ir sākušies. Notikušais parāda pienācīgu drošības pasākumu nozīmi. Līdzīgi notikumi grauj spēli.”

Roulends un Mehija sodīti ar 800 eiro sodu katrs, savukārt "fanam" var tikt piespriests cietumsodu līdz 60 dienām, ceturtdien vēsta Melnkalnes izdevums "Vijesti".

Izmantotie resursi:
Instagram
vijesti.me


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-08 14:29, pirms 9 gadiem
Es būtu rīkojies tieši tā pat kā Roulends!
, 2015-01-08 14:29, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V8 rakstīja: Pujacs joprojām ir šokā!
Pujacs jau cik reiz noskatijies to video un domā - Nu kā tā var?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-08 14:34, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V8 rakstīja: no mugurpuses nav labi sist !
Tādi, kas uzbrūk no muguras ir jāsit no mugurpuses, guļus uz zemes un jebkādā citā veidā, jo savādāku attieksmi nav pelnījuši!
, 2015-01-08 14:38, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V8 rakstīja: no mugurpuses nav labi sist !
Bet Pujacs tāpat šokā
, 2015-01-08 14:47, pirms 9 gadiem
Vecis ..
, 2015-01-08 15:39, pirms 9 gadiem
EJ dabūja kādu dsq???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-08 16:10, pirms 9 gadiem
Roulendss viens solīds vecis. Nav nekāds "pūt un palaid"...
, 2015-01-08 16:11, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Ja būs vidēji smagi miesas bojājumi ( lauzti žokļi, vai vēl kas bonusā), tad Rowlands diemžēl neiztiks ar sportisko diskābeli, bet tā ir krimināllieta un sākot ar nosacīto līdz pat 5 gadu brīvības atņemšanai. Tas ir nopietni un savu CV Rowlands tagad smagi būs sačakarējis dēļ viena idiotiska dienvidslāvu fana... Žēl, bet Rowlands ir cienījams vecis!
Kas tad viņam tur tāds var būt, atsitās nedaudz pret zemi, tas ar viss. Siktākajā gadījumā bišku asinis no deguna patecēja.
, 2015-01-08 17:28, pirms 9 gadiem
Roulends ir fenomenāls spēlētājs, ar netipiski labu attieksmi, jo amerikāņu sportistu nav daudz ar tādu attieksmi . kā Roulendam.
Protams, sitiens labs sanāca
, 2015-01-08 17:51, pirms 9 gadiem
Es būtu sasaucis komandas sapulci un nobalsojis- klopēt fanus vai likt tos mierā...
, 2015-01-08 19:56, pirms 9 gadiem
Īsti vīrieši neuzglūn no muguras - bet melnajiem tas ir pieņemts, uzbrukt barā, iesist no muguras vai kamēr pretinieks negaida.
, 2015-01-08 21:41, pirms 9 gadiem
Baigais vīrietis, tas fans knapi pieskaras viņam, bet tam uzreiz čīpšots jātaisa
, 2015-01-08 22:14, pirms 9 gadiem
Respekt Roulendam, īsts vecis.
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.