Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Tsmoki Minsk" daudzi inficētie – Valeiko, Čavars un Leimanis nonāk karantīnā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Tsmoki Minsk" daudzi inficētie – Valeiko, Čavars un Leimanis nonāk karantīnā
Baltkrievijas čempioni Edmunds Valeiko, Klāvs Čavars un Toms Leimanis. Foto: Tsmoki Minsk

VTB līga trešdien, 7. oktobrī, paziņoja par divu regulārās sezonas spēļu pārcelšanu uz nezināmu laiku, jo "Tsmoki Minsk" un Krasnojarskas "Enisey" komandās reģistrēti daudzi pozitīvi elpceļu vīrusa testi.

Minskas un Krasnojarskas klubi nevar uzrādīt vismaz piecus spēlētājus ar negatīviem testiem – pēc FIBA noteikumiem minimālo cilvēku skaitu spēles aizvadīšanai, lai gan standarta pieteikumā jābūt astoņiem basketbolistiem.

Edmunda Valeiko, Toma Leimaņa un Klāva Čavara pārstāvētā “Tsmoki” komanda svētdien izbraukumā zaudēja Sanktpēterburgas “Zenit” ar 73:104. Turpinājumā “pūķi” izlidoja uz Kazaņu, kur veica obligāto testēšanu. Rezultāts – daudzi inficētie.

Baltkrievijas sporta laikraksts “Pressball” raksta, ka inficēto vidū ir komandas galvenais treneris Rostislavs Verguns un centra spēlētājs Vladimirs Veremejenko. Virknei citu spēlētāju testa rezultāti ir neskaidri – visai komandai jādodas karantīnā.

VTB līga pieņēma lēmumu pārcelt “Tsmoki Minsk” un Kazaņas UNICS spēli uz nezināmu laiku. Tāpat pārcelta “Enisey” cīņa pret Mareka Mejera pārstāvēto “Parma Basket” vienību. Abām spēlēm vajadzēja notikt 9. oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://www.vtb-league.com/en/news/...
https://www.pressball.by/news/baske...